Ministryně Šlechtová: Těší nás zájem o naše konference a semináře

30.11.2014 18:18

Série konferencí „Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi“ se v příštím týdnu přesouvá do moravských měst. Volná místa zbývají již pouze v Jihlavě 2.12. Zájemci z Brna, Olomouce i Ostravy zaplnili již jednou navýšenou kapacitu a registrace byla pozastavena.

Ministryně Šlechtová: Těší nás zájem o naše konference a semináře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Ministerstvo v průběhu prosince vyhlásí další termíny i pro školení, která  představí nový monitorovací systém pro žadatele a příjemce v programovém období 2014–2020.
 
„Těší nás zájem o tématiku evropských fondů a dotací na našich regionálních konferencích. Úspěšný start čerpání prostředků nového programového období je zákonitě podmíněn přípravou kvalitních projektů. Věřím, že informace o nových pravidlech, jednodušším způsobu podávání žádostí o dotace a představení stěžejních témat podpory v nových operačních programech povedou ke kvalitním projektům již v prvních výzvách. Jejich vyhlášení očekáváme v prvním čtvrtletí příštího roku, přestože nás ještě čeká náročná práce při vyjednávání s Evropskou komisí při schvalování programů,“ uvedla Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj. 
 
Naplnění kapacit hlásí i semináře představující nový a jednodušší monitorovací systém Evropských strukturálních a investičních fondů (Aplikace MS2014+). „První dvě školení byla zaplněna již první den po vyhlášení termínů. Zatím probíhají školení především pro úředníky jednotlivých ministerstev, ale připravíme i další pravidelná školení pro všechny zájemce z řad žadatelů o podporu fondů EU,“ dodala Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj. Nové termíny půldenních školení naleznete na stránkách ministerstva nebo www.dotaceEU.cz v průběhu prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.