Ministryně Šlechtová: V programu na podporu podnikání a inovací je už 2700 žádostí

13.06.2015 21:10

Nový monitorovací systém MS2014+ má za sebou první dva týdny ostrého provozu. Podnikatelé již vložili do evidence žádosti ve výši přesahující 29 mld. Kč.

Ministryně Šlechtová: V programu na podporu podnikání a inovací je už 2700 žádostí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Více jak 3 200 registrovaných uživatelů již využilo možnosti připravovat své žádosti o dotace do systému MS2014+. Statistika prvních dvou týdnů je velmi uspokojivá. Evidujeme více než 2 700 založených žádostí v hodnotě přes 29 mld. Kč v programu na podporu podnikání a inovací. Z těchto žádostí bylo již více než 350 v celkové hodnotě 19,6 mld. Kč předáno na řídicí orgán k následné administraci. Věřím, že v příštích týdnech přibydou jak žadatelé, tak nové výzvy z dalších operačních programů,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Prvních 15 výzev bylo vyhlášeno z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Nový monitorovací systém MS2014+ vznikl pro zjednodušení veškeré administrativy spojené s podáváním žádosti a nahrazuje tři rozdílné aplikace z minulého období. Veškeré úkony se provádějí elektronicky v uživatelsky přehledném prostředí. Ministerstvo pro místní rozvoj vytvořilo řadu videotutoriálů, které žadatele provedou procesem podání žádosti o dotaci. Uživatelé si také mohou otestovat připravenost svého počítače pro práci v aplikaci na stránkách na http://www.mssf.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…