Ministryně Šlechtová: Velký počet žádostí ukazuje důležitou roli MMR v ČR

30.01.2016 7:29

Ministerstvo pro místní rozvoj v průběhu listopadu minulého roku vyhlásilo výzvy z národních programů v oblasti podpory bydlení, obnovy a rozvoje venkova, cestovního ruchu a podpory na pořízení územních plánů.

Ministryně Šlechtová: Velký počet žádostí ukazuje důležitou roli MMR v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Příjem žádostí byl ukončen v polovině tohoto měsíce. Sešly se téměř tři tisíce žádostí s požadavkem přes 2,2 miliardy korun.

„Samotnou mě překvapilo, kolik jsme obdrželi žádostí o podporu z našich národních programů. Beru to jako výsledek dobře odvedené práce, neboť je vidět, že programy jsou mířeny ke skutečným potřebám našich regionů. Efektivně a úspěšně tak doplňujeme oblasti, které nemohou být financovány z prostředků Evropské unie. Myslím, že jsme nastavili správnou cestu pro rozvoj našich měst a obcí, kde tak pomáháme zvyšovat kvalitu života,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Největší zájem žadatelů zaznamenalo Ministerstvo pro místní rozvoj v oblasti regionální podpory, kde bylo přijato 2 363 žádostí s požadavkem 1 181 657 066 korun.

Ministerstvo má do regionů připraveno 445 milionů korun. Téměř polovina počtu žádostí se týká nového dotačního titulu Podpora obnovy místních komunikací, se kterým přišla ministryně Karla Šlechtová díky vzrůstající poptávce obcí a krajů.

Na podporu bydlení evidovali zaměstnanci ministerstva celkem 203 žádosti s požadavkem 939 227 019 korun, což je téměř dvojnásobek předběžné alokace na tento program. V pozadí nezůstala ani oblast cestovního ruchu s počtem 80 žádostí a podpora na pořízení územních plánů, kde bylo napočítáno 167 žádostí. Počet žádostí u obou programů převýšil určené peníze do těchto oblastí o několik milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.