Ministryně Šlechtová: Věřím, že překonáme bariéry a novela stavebního zákona bude přijata ku prospěchu všech partnerů

07.08.2015 22:31

V prostorách Ministerstva pro místní rozvoj dnes proběhlo další zasedání Kolegia ministryně pro oblast stavebního zákona, složené ze zástupců nejvíce dotčených rezortů, Asociace krajů a podnikatelské sféry. Předmětem schůzky byla informace o uplatněných připomínkách a způsobu jejich vypořádání včetně harmonogramu legislativních prací. Samotný návrh novely stavebního zákona bude předložen vládě do konce října letošního roku.

Ministryně Šlechtová: Věřím, že překonáme bariéry a novela stavebního zákona bude přijata ku prospěchu všech partnerů
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Na dnešním jednání Kolegia, které jsem sama zřídila, jsem zúčastněným představila předběžným harmonogram legislativních prací a seznámila je s oblastmi chystaného stavebního zákona, kde bylo uplatněno nejvíce připomínek. Jedná se například o problematiku integrace posuzování vlivů životního prostředí do územního nebo koordinovaného řízení. Ráda si osobně vyslechnu veškeré připomínky na této komunikační platformě a očekávám, že společnými silami odstraníme veškeré bariéry a novela stavebního zákona bude přijata ku prospěchu všech našich partnerů,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Návrh novely zákona, kterým se mění stavební zákon a dalších 36 souvisejících zákonů Ministerstvo pro místní rozvoj předložilo do mezirezortního připomínkového řízení dne 20. června 2015, lhůta pro uplatnění připomínek byla stanovena do 21. července 2015 (k dnešnímu dni bylo evidováno celkem 2300 připomínek). Začátkem září proběhne konferenční vypořádání zásadních připomínek. Návrh novely stavebního zákona bude předložen vládě do konce října.

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová zřídila své Kolegium pro oblast stavebního zákona v únoru letošního roku. Během této doby již proběhlo několik zasedání tohoto tělesa. Pozváni byli zástupci ministerstev ČR, Českého báňského úřadu, Hospodářské komory ČR, Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Svazu měst a obcí ČR, Asociace krajů ČR, České komory autorizovaných inženýrů a techniků, České komory architektů, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR, Českomoravské konfederace odborových svazů či zástupci podniku VOP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…