Ministryně Šlechtová: Vývoj jde kupředu a my musíme nabídnout takové technologie, které budou srozumitelné

07.04.2016 4:29

Ministryně Karla Šlechtová tento týden na slavnostním zahájení uvítala účastníky na devatenáctém ročníku dvoudenní konference Internet ve státní správě, která se koná v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Jedna z největších akcí tohoto druhu v Evropě se koná také pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj. Hlavním tématem konference je problematika spojená s eGovernmentem a elektronickými systémy ve veřejné správě.

Ministryně Šlechtová: Vývoj jde kupředu a my musíme nabídnout takové technologie, které budou srozumitelné
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Tato konference představuje jedinečnou platformu, na které může státní správa prezentovat veřejnosti své nejnovější poznatky a inovace z oblasti elektronické podpory vedení státní správy a samosprávy. Jde o jednu z nejvýznamněji podporovaných oblastí nejen ze strany Vlády ČR, ale i ze strany evropských institucí. e-Government je v současnosti důležitým nástrojem veřejné správy. Poskytuje všem uživatelům možnost přehledného a transparentního pole pro správu veřejných zájmů. Česká republika musí I v této oblasti nadále postupovat progresivně,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Konference ISSS, jejíž součástí je i mezinárodní konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Society), je již řadu let věhlasnou komunikační a prezentační platformou pro všechny subjekty veřejné správy, odborníky i dodavatele technologií a služeb, kteří se podílejí na informatizaci společnosti a rozvoji e-Governmentu. Ministerstvo pro místní rozvoj prezentuje na konferenci například aktuální systém nastavení pravidel pro čerpání evropských dotací v programovém období 2014-2020 a aplikaci MS2014+, která zjednodušuje proces podávání žádosti o dotaci a usnadní tak žadatelům cestu k realizaci projektu.

„Vývoj jde totiž kupředu a my musíme nabídnout takové technologie, které budou srozumitelné a snadno využitelné pro všechny občany i pro samotné orgány veřejné správy. Očekávám nové informace a především nové impulsy pro zlepšení již funkčních zaužívaných systémů,“ dodala Karla Šlechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…