Ministryně Šlechtová: Žádostí, týkajících se komunitních domů seniorů, přišlo hodně

05.07.2015 6:32

Tento týden byl ukončen příjem žádostí v rámci výzvy na výstavbu Komunitních domů seniorů, kterou letos historicky poprvé vyhlásila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Celkem bylo přijato 28 žádostí s požadavkem téměř o 285 milionů Kč.

Ministryně Šlechtová: Žádostí, týkajících se komunitních domů seniorů, přišlo hodně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Jedná se o první výzvu v rámci tohoto dotačního titulu, který se v letošním roce stal součástí podprogramu Podpora výstavby podporovaných bytů. I přesto, že se jednalo o zahajovací a testovací etapu nového nástroje, máme značný počet žádostí,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Alokace ve výši 160 milionů korun bude rozdělena na projekty, jejichž cílem je výstavba bezbariérového bytového domu, ve kterém vznikne komunita obyvatel starších 60 let. Cílem je uchování a prodloužení jejich soběstačnosti a nezávislosti, a to při umožnění komunitního způsobu života na principu sousedské výpomoci. Důraz je kladen na mezilidské vztahy a zachování osobní nezávislosti každého jedince.

Výsledky hodnocení a následné rozhodnutí ministryně Karly Šlechtové o schválených žádostech se předpokládá v polovině srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…