Ministryně Šlechtová jedná na summitu OSN také o „Evropském Habitatu“ v Praze

26.09.2015 15:40

V New Yorku se ve dnech 25. až 27. září 2015 koná summit OSN k rozvojové agendě. Během něho budou schváleny dlouho a složitě vyjednávané cíle rozvojové agendy OSN s názvem „Agenda udržitelného rozvoje 2030“. V delegaci České republiky je i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, do jejíž kompetence rozvoj měst a bydlení patří. Vystoupí také v zastoupení prezidenta České republiky při setkání hlav států nad tématem genderové rovnosti.

Ministryně Šlechtová jedná na summitu OSN také o „Evropském Habitatu“ v Praze
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Setkání vrcholných představitelů států a vlád k genderové rovnosti a posílení postavení žen bylo připraveno k 20. výročí pekingské Světové konference o ženách na okraj zahájení 70. Valného shromáždění OSN. Ministryně Šlechtová se tohoto setkání zúčastní v zastoupení prezidenta České republiky Miloše Zemana. Formát tohoto vrcholného setkání poskytuje pro vystoupení prostor pouze prezidentům a premiérům.

Klíčovým bodem jednání ministryně Šlechtové v New Yorku je agenda související s velkou mezinárodní konferencí, tzv. Třetí konferencí OSN o bydlení a udržitelném rozvoji měst „Habitat III“, která se uskuteční příští rok. Ministerstvo pro místní rozvoj se přímo podílí na přípravě regionální konference OSN „Evropský Habitat“, která se uskuteční v březnu 2016 v Praze.

„Podíl obyvatel žijících ve městech trvale roste. Třeba v České republice je to 80 %. Odpovídající bydlení je přitom klíčovým předpokladem kvality života ve městech. Proto je první z opatření v rámci nového globálního cíle udržitelného rozvoje týkajícího se měst právě zajištění dostupného bydlení. A je to i důvod tematického zaměření konference OSN „Evropský Habitat,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Globální závazky členských států OSN obsažené v nové „Agendě udržitelného rozvoje 2030“, budou implementovány dalšími aktivitami OSN. Tou bude třeba konference OSN „Evropský Habitat“ v Praze. Jedná se o mezinárodní regionální konferenci OSN o bydlení a rozvoji měst. Ta je také oficiální součástí přípravného procesu konference „Habitat III“ – summitu OSN o bydlení a udržitelném rozvoji měst, který se bude konat v říjnu 2016 v Ekvádoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice