Ministryně Šlechtová představila teze rekodifikace stavebního veřejného práva

19.09.2017 18:27

Podstatné zrychlení, zefektivnění a zjednodušení přípravy realizace všech druhů staveb. To jsou hlavní cíle rekodifikace veřejného stavebního práva, jejíž základní teze předložila Vládě ČR Karla Šlechtová.

Ministryně Šlechtová představila teze rekodifikace stavebního veřejného práva
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ministryně obrany Karla Šlechtová

Pro rychlejší zpracování nového zákona je zřizováno Kolegium ministryně pro místní rozvoj pro rekodifikaci veřejného stavebního práva, které se uskuteční v nejbližších dnech.

„Naše novela stavebního zákona sice už vyřešila mnohé nedostatky. Pokud má však dojít k razantnímu zkrácení a zjednodušení přípravy realizace všech druhů staveb, nestačí jen úplně nový stavební zákon. Proto jsem Vládě ČR předložila základní teze rekodifikace veřejného stavebního práva. Nutná je zároveň změna kompetenčního zákona a celospolečenský zájem. Já se ale nebojím bouchnout do stolu,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Kromě Kolegia ministryně je na Ministerstvu pro místní rozvoj z úrovně náměstkyně pro řízení sekce stavebního práva zřizována i mezirezortní pracovní skupina, která bude mít za úkol v úzké součinnosti státní správy s podnikatelskou sférou a další odbornou veřejností, připravit, v návaznosti na materiál, který ministryně pro místní rozvoj předložila na včerejší vládě, legislativní změny v celé široké oblasti veřejného stavebního práva.
 
Podrobnější informace o tezích nového stavebního zákona naleznete ZDE.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.