Ministryně Valachová: Na sport dětí v oddílech půjde příští rok miliarda korun

02.10.2016 14:30

Poprvé v novém školním roce se sešli členové Národní rady pro sport na jednání s ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou. Jednali například o zákoně o sportu, ale také o rozdělení finančních prostředků v příštím roce.

Ministryně Valachová: Na sport dětí v oddílech půjde příští rok miliarda korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Ministryně také členy rady seznámila s tezemi zákona o sportu. Finální verze by měla být hotová do konce roku, zákon přinese důležité změny pro celé sportovní prostředí, a to především v systému financování.

"Jsem ráda, že se mi podařilo navýšit finanční prostředky pro sportování dětí a mládeže v programu, který směřuje ke sportovním oddílům a mládeži, a to na celou jednu miliardu korun, což je trojnásobné zvýšení," řekla ministryně školství Kateřina Valachová.

Velmi pozitivně výsledky jednání přivítal předseda ČUS Miroslav Jansta: "Poprvé dochází k systémovému navýšení a rozdělení peněz do sportu a jejich kontrole. Chceme, aby peníze směřovaly k dětem, sportovcům a reprezentantům. V tomto oceňuji paní ministryni."

"Nový systém navyšování financování českého sportu by měl přinést i úspěchy české reprezentace. Jsem přesvědčena, že navýšením peněz do resortních sportovních center dojde ke zkvalitnění sportovní přípravy a že se pozitivně projeví ve výsledcích našich reprezentantů," uvedla Kateřina Neumannová.

Nejzásadnější změnou ve financování sportovních organizací  je to, že získají garanci financí po dobu tří let na základě rámcové smlouvy s MŠMT. Tímto ministryně Valachová splnila svůj slib, který dala na jaře tohoto roku, že vyřeší kontinuitu financování sportovních organizací. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice