Ministryně Valachová: Po několika měsících máme mnohem větší informovanost učitelů i rodičů

12.04.2016 12:22

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová dnes v Brně zahájila druhý ze seminářů s výchovnými poradci. Pokračuje tak v diskuzích s klíčovými aktéry vzdělávacího systému. Seminář s názvem „Společné vzdělávání krok za krokem“ uspořádalo MŠMT ve spolupráci s Národním ústavem pro vzdělávání a se zástupci Asociace výchovných poradců, Asociace ředitelů základních škol a Asociace pedagogů základních škol.

Ministryně Valachová: Po několika měsících máme mnohem větší informovanost učitelů i rodičů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

„Po několika měsících máme mnohem větší informovanost učitelů, rodičů, máme vše na webu, jezdím s týmem do krajů, jsou desítky porad a seminářů s výchovnými poradci, s učiteli, se speciálními pedagogy a za to jsem samozřejmě ráda, za osobní setkání, za diskuze i za zpětnou vazbu,“ řekla ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová. Další setkávání i diskuze budou nadále pokračovat.

Hlavním smyslem setkání v kině Scala v Brně bylo zabránit obavám z tématu společného vzdělávání a seznámit výchovné poradce se změnami ve vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami. Hlavními body diskuze byla role výchovných poradců, školních metodiků prevence, školních psychologů a školních speciálních pedagogů ve školách.

Zástupci MŠMT a NÚV představili formy metodické podpory jejich práce a připravované změny financování výchovných poradců. Součástí diskuze byla také spolupráce škol a školských poradenských zařízení, možnost vytváření bezpečných škol otevřených spolupráci s rodiči. Nechyběly ani informace o nových podpůrných opatřeních pro školy, o změnách financování a o možnostech podpory vzdělávání ve školách, které se věnují vzdělávání žáků se širokým spektrem speciálních vzdělávacích potřeb.

Videozáznam ze semináře v Brně

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.