Ministryně Valachová: Připravujeme nový program na podporu přírodovědného a technického vzdělávání

20.03.2017 21:10

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová zahájila dvoudenní návštěvu Plzeňského kraje, jednala zde o rozvoji technického vzdělávání. V Plzni ministryně zavítala do Centra robotiky a science centra Techmania. O aktuální situaci ve školství a plánovaných krocích MŠMT pak ministryně hovořila při návštěvě místních škol a besedě s řediteli.

Ministryně Valachová: Připravujeme nový program na podporu přírodovědného a technického vzdělávání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miniistryně školství Kateřina Valachová

V Centru robotiky se ministryně školství seznámila s aktivitami na podporu inovačního průmyslu, zejména podnikání v oblasti dronů a kybernetiky. Výuka robotiky byla hlavním tématem také při návštěvě Masarykovy základní školy, kde se ministryně setkala se žáky. Základy robotiky a programování se na této škole vyučují již od prvního ročníku za pomocí stavebnic a výukových robotů.

„Ministerstvo připravuje nový program na podporu přírodovědného a technického vzdělávání, cílem je zvýšit kvalitu výuky a zatraktivnit pro žáky vědu a výzkum v této oblasti. Cílem programu bude vznik vzdělávacích a popularizačních programů zaměřených na přírodovědné a technické vzdělávání,“ uvedla ministryně Valachová při návštěvě science centra Techmania. Právě toto centrum s řadou interaktivních exponátů přibližuje zábavnou formou vědu a výzkum pro žáky i širokou veřejnost.

Při návštěvě 5. mateřské školy Zelenohorská se paní ministryně zúčastnila dnešního slavnostního jarního otevírání zahrady, společně se všemi dětmi a učitelkami MŠ. Následně navštívila ministryně jednotlivé učebny, odborná pracoviště i unikátní výuková terária ekologické výchovy na Církevní ZŠ a SŠ Táborská v Plzni.

Na programu ministryně byla dále návštěva Městského stadionu Plzeň. Atletický klub ŠKODA Plzeň, který je provozovatelem stadionu je dlouhodobě zaměřen na práci s mládeží. Městský stadion slouží ke sportovní činnosti členů klubu, plzeňských škol, ostatních sportovních klubů, veřejnosti a subjektům jako policie, hasiči atd. Na stadionu se pořádají sportovní soutěže od školních závodů po Mistrovství ČR až po mezinárodní závody. Během roku je zde pořádán alespoň jeden republikový šampionát v atletice. Letos to bude MČR družstev mužů a žen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.