Ministryně Valachová: Sportovním svazům nebyla vyplacena ani jedna koruna

11.05.2017 10:12

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy opět připomíná, že sportovní organizace a svazy nedostaly od MŠMT žádné dotace pro letošní rok.

Ministryně Valachová: Sportovním svazům nebyla vyplacena ani jedna koruna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně školství Kateřina Valachová

Peníze nebyly dosud rozděleny kvůli mimořádným kontrolám některých sportovních svazů a sekce sportu na MŠMT, a také kvůli zpřísnění podmínek dotačních rozhodnutí od ledna letošního roku. Rozdělování peněz bude navíc znovu prošetřeno.

„Peníze sportovním svazům včetně FAČR nebyly vyplaceny, nebyla vyplacena ani jedna koruna. Jediné peníze, které začnou v následujících týdnech odcházet, jsou peníze pro děti a mládež, což je program, který jsem prosadila já, ve výši 1 miliardy korun,“ uvedla ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.

Následně bude stejným způsobem financován program pro zdravotně postižené sportovce, a také na sportování veřejnosti. Tyto programy si vyžádají jen rámcovou kontrolu speciálně ustaveného kontrolního týmu. V případě programu pro sportovní organizace a svazy ministryně rozhodla o zopakování hodnocení. Investiční program byl zrušen. Již nyní je připraven nový program, v němž je pro roky 2017 a 2018 připravena 1 miliarda korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…