Ministryně Valachová: Učinila jsem již vše, co bylo možné

24.10.2015 13:17

Vyjádření ministryně K. Valachové k sobotní demonstraci bývalých studentů UJAK:

Ministryně Valachová: Učinila jsem již vše, co bylo možné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová

Ohlášené demonstrace bývalých studentů UJAK před budovou ministerstva školství se nezúčastním. Jako ministryně školství jsem učinila již vše, co bylo možné. V těchto dnech běží správní řízení Akreditační komise, které nemohu nijak ovlivnit.

Zúčastnila jsem se první demonstrace 26. září 2015, kdy jsem se osobně se studenty UJAK setkala a slíbila jsem jim, že se budu jejich situací vážně zabývat a pomohu jim nalézt řešení ze situace, do které se nedostali vlastní vinou. Všechny deklarované kroky jsem splnila. V minulých týdnech jsem absolvovala spolu se svými náměstky řadu intenzivních a náročných jednání, aby bylo možné nalézt řešení pro tyto dnes již bývalé studenty UJAK. Výsledky jednání s pedagogickými fakultami veřejných vysokých škol jsem podrobně představila na tiskové konferenci minulý pátek, viz zde.

Chtěla bych proto při této příležitosti znovu poděkovat děkanům pedagogických fakult za jejich vstřícnost a konstruktivní přístup. Plán „B“ na zajištění dostudování je připraven. Z mé strany je to nyní vše, co mohu bývalým studentům UJAK nabídnout, proto považuji další setkání s jejich zástupci, navíc v tak vyhrocené situaci, v tuto chvíli za bezpředmětné. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích