Ministryně Valachová: Vinařství je na Jižní Moravě víc než obor střední školy

17.02.2017 21:50

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová zamířila na návštěvu do Valtic. Zajímala se především o odborné školství a propojení místních zaměstnavatelů s odbornou školou.

Ministryně Valachová: Vinařství je na Jižní Moravě víc než obor střední školy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Ministryně v doprovodu senátora Jana Hajdy, poslance Jiřího Petrů, starosty Valtic Pavla Trojana, zástupců agrární a hospodářské komory debatovala nejdříve na půdě místního zaměstnavatele Vinné sklepy Valtice a následně s pedagogy a studenty na půdě Střední vinařské školy Valtice.

Ministryně tak ocenila výjimečné studenty ze všech na škole vyučovaných oborů. Seznámila se také s budovaným Centrem excelence pro celoživotní vzdělávání v oblasti vinařství. Kladně hodnotila také  provázání edukativních aktivit se silnou vinařskou tradicí regionu a mimořádnou úroveň, kterou Střední vinařská škola Valtice v rámci České republiky představuje.

„Vinařství je na Jižní Moravě víc než obor střední školy. Znamená těsné sepjetí s regionem a s lidmi. Úroveň zdejší vinařské školy pokládám za excelentní. Do budoucna by excelence měla být více zohledněna ve financování odborných škol,“ řekla při návštěvě ministryně Kateřina Valachová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.