Ministryně Valachová: Změna výuky matematiky může změnit to, že se jí studenti budou méně bát

04.06.2017 9:17

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová se setkala se zástupci dětí, žáků a rodičů, hlavním tématem byly maturity.

Ministryně Valachová: Změna výuky matematiky může změnit to, že se jí studenti budou méně bát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miniistryně školství Kateřina Valachová

Představitelům Fóra rodičů, České středoškolské unie a Národního parlamentu dětí a mládeže ministryně představila kroky k zavedení povinné maturity z matematiky. Hovořilo se také o možnosti dětského ombudsmana, který by hájil zájmy dětí, a zlepšení klimatu ve školách.„Změna výuky matematiky postupně může změnit to, že se jí studenti budou méně bát,“ uvedla ministryně k obavám o zvýšení neúspěšnosti u maturit. Se zástupci rodičů se ministryně shodla, že základ ke zlepšení vzdělávání v matematice je podpora pedagogických fakult a podpora motivace učitelů. K lepšímu ohodnocení a přípravě pedagogů by měl pomoci i připravovaný kariérní řád učitelů.

Původně byl start povinné maturity z matematiky plánován už na rok 2017, ministryně Valachová jej ale odsunula až na rok 2021. „Máme čas nastavit systém k úspěchu,“ dodala ministryně. Zároveň připomněla, že s rostoucím společenským významem technologií a IT roste i důraz na matematické vzdělání. Matematika je proto spolu s českým jazykem součást uzlových bodů, které se v průběhu vzdělávání ověřují, jednak při jednotných přijímacích zkouškách na středních školy, jednak právě při maturitách. Hovořilo se také o tom, jak řešit situaci lidí bez maturity, kteří by si zkoušku chtěli dodělat.

Pracovní setkání se zástupci žáků a rodičů budou na MŠMT pokračovat i v budoucnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…