Ministryně Valachová bilancovala rok ve funkci

20.06.2016 8:29

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová si připomněla rok ve své funkci. Při této příležitosti se setkala se žáky a pedagogy v Národním pedagogickém muzeu a knihovně J. A. Komenského v Praze, kde slavnostně ukončila školní rok. V rámci setkání navštívila za účasti médií v Senátu PČR také výstavu Karel IV.

Ministryně Valachová bilancovala rok ve funkci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová

Kateřina Valachová se tento týdensetkala při příležitosti prvního roku ve funkci ministryně školství, mládeže a tělovýchovy se žáky a pedagogy v Národním pedagogickém muzeu a knihovně J. A. Komenského v Praze. Jednalo se o žáky a pedagogy Gymnázia Františka Palackého z Neratovic, kteří zvítězili v dějepisné soutěži „Na pivo s Karlem Velikým aneb Všední život v dobách minulých“. Oceněným předala ministryně také diplomy.

Poté diskutovala ještě s maturanty z pražského Gymnázia Na Zatlance, kteří se rozhodli pro maturitu z matematiky a s výherci celorepublikového kola debatní soutěže Cestou do parlamentu.

„Jsem ráda, že se nám v průběhu tohoto školního roku podařilo schválit novelu školského zákona, která dětem zaručuje dostatečné kapacity v mateřských školách a umožní vykonávat jednotné závěrečné zkoušky. Ty by měly být totiž zárukou kvalitnějších výsledků žáků středních škol,“ řekla po setkání ministryně školství Kateřina Valachová a pokračovala: „Mám také radost ze schválení novely vysokoškolského zákona a z možnosti nového systému akreditací vysokých škol, a také za veřejnou debatu, která o školství probíhá,“ dodala ministryně Valachová.

Ministryně školství Kateřina Valachová rovněž ocenila jednomyslné schválení nového systému financování regionálního školství vládou. Od roku 2019 tak školy nebudou financované pouze podle počtu žáků, financování se bude odvíjet od počtu odučených hodin, který vyžaduje daný vzdělávací program.

Ministryně navštívila v Senátu PČR také výstavu Karel IV. a po návratu do Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského slavnostně ukončila letošní školní rok se slovy: „Za mě tleskám žákům a fandím učitelům, kterým tímto děkuji za tento školní rok."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.