Ministryně Válková: Své spolupracovníky si nevybírám podle článků v novinách

05.02.2015 16:33

Ministerstvo spravedlnosti se ohrazuje proti spekulacím Lidových novin namířeným proti ministryni Heleně Válkové

Ministryně Válková: Své spolupracovníky si nevybírám podle článků v novinách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Ministerstvo spravedlnosti se ohrazuje proti článku redaktora Martina Shabua, který vyšel dnes v  Lidových novinách (s. 2) pod titulkem Pozoruhodný advokát Válkové. Autor článku mystifikuje veřejnost, když vytváří zcela mylný dojem, že ministryně spravedlnosti Helena Válková spolupracuje s advokátem, který je provázán s kauzou trestně stíhaného podnikatele Františka Savova. JUDr. Ondřej Čech, Ph.D. je vysoce erudovaným odborníkem na specializovanou právní agendu.

„Doktor Čech má za sebou velmi kvalitní výsledky v řadě případů, proto poskytuje Ministerstvu spravedlnosti analytické a právní služby vysoce odborného charakteru, které nelze zajistit z personálních zdrojů ministerstva. Své spolupracovníky si vybírám podle kvalifikačních předpokladů. Pevně věřím, že Ministerstvo spravedlnosti bude s doktorem Čechem i nadále spolupracovat a udrží si tak portfolio kvalifikovaných odborníků,“ uvedla k dnešní zprávě Lidových novin ministryně spravedlnosti Helena Válková.

„Momentálně řeším zásadní téma platů soudců ovlivňující reputaci celé justice, kde jde o miliardy z veřejného rozpočtu. Pseudokauzám Lidových novin proto nepřikládám žádnou váhu, nicméně je potřeba se proti nim ohradit,“ doplnila ministryně Válková.     

JUDr. Ondřej Čech, Ph.D. získal od Ministerstva spravedlnosti dvě veřejné zakázky malého rozsahu, jež byly zadány zcela v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. Veřejné zakázky se týkají výše uvedených specializovaných právních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.