Miroslav Kalousek povede kandidátku TOP 09 ve Středočeském kraji

02.06.2017 5:33

TOP 09 představila své volební lídry v jednotlivých krajích. Kandidátku TOP 09 ve Středočeském kraji povede předseda TOP 09 Miroslav Kalousek (56).

Miroslav Kalousek povede kandidátku TOP 09 ve Středočeském kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: TOP 09 představila svou Vizi 2030. V tomto roce by ráda například viděla již zavedené euro nebo stejnou životní úroveň jako v sousedním Německu

TOP 09 také zveřejnila volební program, ve kterém voličům nabízí jasný postoj, o který se můžou opřít. Do kampaně jde proto se sloganem - "Neuhneme". V programu TOP 09 zdůrazňuje jistotu občanů v jejich penzi, boj proti korupci, snížení sociálních odvodů a podporu podnikání.

Rodák z Bechyně (1960), vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze, po jejímž absolvování nastoupil do výrobního podniku jako technolog, později jako vedoucí investičního útvaru.

V předčasných parlamentních volbách v roce 1998 se stal poslancem Parlamentu České republiky. Nadále je poslancem a v současnosti i místopředsedou rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny České republiky.

V letech 2007 až 2009 a 2010 až 2013 působil jako ministr financí. Mezinárodní časopis Emerging Markets ho ocenil titulem „Ministr financí roku 2008 a 2010 pro oblast rozvíjejících se evropských ekonomik“. Jako ministr financí Miroslav Kalousek úspěšně provedl naši zemi celosvětovou ekonomickou krizí.

Během českého předsednictví v Radě Evropské unie v roce 2009 byl předsedou Rady ministrů financí Evropské unie.

Společně s Karlem Schwarzenbergem v roce 2009 založil stranu TOP 09, která se po úspěšných volbách v roce 2010 stala součástí vládní koalice. V roce 2015 se stal předsedou TOP 09.

Mezi jeho záliby patří vážná hudba a tenis. Má dvě děti.

Volební program TOP 09 do Poslanecké sněmovny naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…