Miroslav Sládek: Ministr financí aneb Desatero škůdce národa

24.12.2015 8:34

Politická kariéra ministra financí ukazuje, jak málo některé voliče, naše spoluobčany, zajímá realita. Jeho úspěch má však i další důvody, od dobře vypočítané marketingové kampaně až po bídu české pravice.

Miroslav Sládek: Ministr financí aneb Desatero škůdce národa
Foto: Facebook Miroslava Sládka
Popisek: Miroslav Sládek

Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem.

Chudí budou chtít část majetku bohatých. A demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, cizinci budou chtít práva občanů a demokracie jim to dá.
Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní.

A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie.

Voliči ANO si prý myslí, že ministr financí (dále jen MF) není žralok, ale že to je piraňa – prý tak čistí politiku. Mohu souhlasit jen v tom ohledu, že piraně, aby se nasytila až k prasknutí, protože tím jsou piraně pověstné, žerou zběsile, jakoby zítřek ani neměl být. Ale jak taková piraňa ve skutečnosti vypadá, jak chamtivě se sytí a co je výsledkem její nenažranosti?

1. Firmy spojené s MF podivně často vyhrávají soutěže – Lesy ČR, dodávky pro Českou poštu atd. Proč se třeba firma, která vyhrála soutěž na dodávku nákladních aut pro Českou poštu, najednou vzdala svého vítězství, a odmítla podepsat smlouvu. Vysvětlení je jediné, buď jim MF zaplatil za to, že odstoupila anebo jí vyhrožoval, že tam pošle kontrolu finančního úřadu, která bude tak dlouho otravovat až vítězi soutěže odradí všechny ostatní zákazníky a úplně ji zničí. Nejde přeci o to, že by ta firma měla v nepořádku účetnictví, ale rok trvající kontrola všechny okolo odradí a vystraší a to je ta nejhorší zbraň. Likvidovat poctivé a schopné v zájmu MF.

2. Je v neustálém konfliktu zájmů, protože v parlamentu a ve vládě schvaluje nařízení a zákony, které znamenají přísun peněz pro jeho firmy. Však se také jeho majetek za dobu působení ve vládě požehnaně rozmnožil. Proto také blokuje přijetí zákona, který by ukládal při nástupu poslanecké nebo ministerské funkce odevzdat majetkové přiznání. Po skončení volebního období by muselo být odevzdáno stejné přiznání. Pouhým porovnáním těchto dvou přiznání by se velmi snadno zjistilo, jak si dotyčný politik polepšil během volebního období. Pokud by zde byl platem ministra nebo poslance nepodložený nárůst, musel by jej dotyčný odevzdat do státního rozpočtu. To by znamenalo u současného výše uvedeného zhruba desítky miliard korun českých. Mimo jiné mu k takovému výsledku již pomáhá i povinnost přidávat do paliva biosložku, kterou vyrábí jeho podniky a zákon toto ukládající si navrhl a schválil sám osobně.

3. Nedávno byl natočen o tomto politikovi dokument, který si nezadá s oslavou narozenin komunistického potentátka z doby nejkrutější normalizace po roce 1969. Podle těch, kdo tento dokument shlédli, je to přehlídka a oslava podlézavosti, jíž je ministr obklopen. Zcela nepokrytě pořádá víkend pro velvyslance na Čapím hnízdě, na které jak se ukazuje, získal neoprávněně evropskou dotaci. Ač neoprávněně, státní zastupitelství s tím nedělá vůbec nic, ač by mělo. Podvod za 50 milionů s Čapím hnízdem spočíval především v zakrytí skutečného vlastníka areálu, protože podle unijních pravidel měly na dotace nárok pouze malé a střední firmy, což firmy vlastněné MF nesplňovaly. Farma Čapí hnízdo, a. s., sice neměla v roce 2007 až 2008 žádné zaměstnance ani obrat. Svým původem však patřila do koncernu Agrofert, jehož obrat mnohonásobně převyšoval nejvyšší povolený obrat, miliardu korun. Na dotaci neměla nárok ani po účelovém oddělení od koncernu, protože byla předtím dva roky jeho součástí a i tím se dostala do rozporu s evropskou definicí střední firmy. Vlastnictví Čapího hnízda přiznal MF veřejně až v roce 2014 a dále potvrdil MF v dokumentu Matrix AB, který o vlivném politikovi a podnikateli natočil režisér Vít Klusák. V něm totiž podnikatel v areálu Čapího hnízda v rámci svého proslovu k pozvaným velvyslancům uvedl, že celý projekt vymyslel a realizoval.
Zároveň je zřejmé, že se nejednalo o akci osamoceného jednotlivce. Důmyslně vystavěná konstrukce naopak nasvědčuje, že aktéři promýšleli veškeré kroky dopředu a zřejmě jednali ve spolčení tak, aby záměrně uvedli poskytovatele dotace v omyl a tím se dopustili zločinného spolčení. Nejbližším spolupachatelem je manažer Agrofertu a současný předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek.
Přitom společnost Čapí hnízdo s anonymními akciemi a neprůhlednou vlastnickou strukturou vznikla těsně před udělením dotace přejmenováním z původní firmy ZNN Agro Pelhřimov taktéž z vlastnictví MF.
O pět let později, což je minimální doba, o kterou se musí příjemce dotace o projekt starat, koupila firmu Čapí hnízdo společnost Imoba, jejímž vlastníkem je pak akciovka s názvem SynBiol. Tu podle výpisu z obchodního rejstříku přímo vlastní jako jediný akcionář MF.

4. Podivné kontakty s manažerkou České konsolidační agentury, které mu pomohly se zmocnit další části potravinářského průmyslu. Mimochodem celou věc řešila policie i soudy. Na současného MF nějak zapomněli, ačkoliv se v policejních odposleších vyjadřoval více než podezřele. Vzhledem k tomu, že na něj policie vždy zapomene, pustil se i do dalších podezřelých aktivit.
V souvislosti s projektem elektronické evidence tržeb MF v rozporu se zákonem, zadalo veřejné zakázky a proplatilo výdaje. Je zřejmé, že tyto výdaje nejsou podloženy zvláštním zákonem, a proto byly vyplaceny v rozporu se zákonem o rozpočtových pravidlech. Uvedeným postupem došlo současně k porušení rozpočtové kázně ve výši doposud proplacených výdajů a souvisejícího penále. Státu tak vnikla škoda v rozsahu více než milión korun. Konkrétními příklady jsou zakázka na strategické řízení komunikace k pokladnám, zakázka na expertní ICT a projektovou podporu EET a vytvoření loga a sloganu pro e-tržby.cz. Přitom i předseda vlády, prohlásil, že bez výběrových řízení a zákona nelze takové zakázky zadávat a proplácet.

5. V televizi se z MF stává islámobijec a zarytý vlastenec, lámanou češtinou vykládá, že je proti přistěhovalcům a přitom jeho ministři, poslanci a europoslanci dělají a říkají přesně pravý opak. Poučil se, protože pirani se shluknou na jedno místo, kdežto výše uvedený si hlídá všechna místa, kde by bylo možné se nažrat a obsazuje už preventivně, alespoň slovně, všechny pozice, aby se zavděčil co největšímu počtu budoucích voličů. Tyto aktivity však slouží pouze k účelovému matení občanů. Jsou naprosto typické pro ANO, kde vůdce pokrytecky říká to, co chce slyšet hloupý lid, zatímco všichni jeho podřízení dělají s jeho vědomím, přesněji na jeho rozkaz, pravý opak. Předseda hnutí vykládá do médií pitomosti, jen aby ANO vypadalo, že se zasazuje proti přivandrovalcům, ale ostatní, počínaje vrcholnou reprezentací jako jsou Pelikán, Zlatuška, Telička, Jourová, a všechna jím vlastněná média, islamizaci Evropy i naší země všemožně podporují.

6. Ve vládě na oko hlasuje pro dotaci 30 milionů Klokánkům. Proč? Jen proto, aby si získal voliče, ale přitom konkrétně neudělal vůbec nic. Ví, že v koalici a ve vládě bylo domluveno a on tam jako ministr financí prosadil, že dotace pro opuštěné děti nebudou. Takže je to jen prázdné gesto, které má ohlupovat voliče. Nakonec je ve vládě, která na imigranty dá miliardy, ale odmítne pro opuštěné místní děti dát 30 milionů.

7. Neustále kritizuje vládu, co a jak by měla dělat. Ale to můžeme my, kteří ve vládě nejsme. On však ve vládě je, a když má jiný názor, měl by buď vládu přesvědčit, aby se chovala jinak, nebo podat demisi. Proč, když se mu údajně nedaří ve vládě prosadit svůj názor, nesáhne k tomuto řešení a nepodá demisi. Protože by přišel o napojení svých firem na státní rozpočet a nemohl by vysávat Českou republiku. Proto žere, saje, rdousí, jak jen to jde a káže vodu a přitom pije víno. Když není spokojen s činností vlády, tak ať podá demisi a jde do opozice a spolu s ní ať vyvolá předčasné parlamentní volby a pokusí se sám uspět a sestavit vládu.

8. MF nemá kolem sebe nic jiného než sociální pracovnice z E55, které pochopitelně a přirozeně jdou s tím, kdo platí. Funkcionáři ANO nejsou nic jiného. Šli za ním, kvůli tomu, že jim platil. Jedinou jejich schopností je prodejnost a naprostý nedostatek charakteru a morálky. Ve všech ostatních ohledech nejsou na tom lépe než kterýkoliv idiot v ústavní péči, ten ovšem na rozdíl od nich si zaslouží náš soucit a naši péči.
Jmenujme například eurokomisařku Jourovou, která je tak mimo, že neumí ani česky, natož nějaký cizí jazyk a museli ji proto dát na starosti snad cyklostezky nebo něco podobně důležitého pro život a budoucnost EU. A propos, nebyla rok ve vazbě kvůli podezřelým machinacím na ministerstvu pro místní rozvoj? Ale byla!
Dále třeba olysalá parodie na Masaryka, který byl už v tolika stranách, že už to sám ani nespočítá. Vždy mu šlo však jen o to, aby dostal pořádně zaplaceno. Nemohu si ani vzpomenout na jeho jméno, stejně jako naprostá většina z vás. Myslím, že nějak Tetelička, podle toho jak se tetelí, když dostane u další strany další dobře placený flek. Mimochodem neradil on Bakalovi jak okrást nájemníky v OKD bytech?
Funkcionářka Kleslová, podle které se v češtině ujal nový výraz, kterým bude nahrazeno to ošklivé přejaté slovo korupce, nový čistě český, národní výraz. Místo „korupce“ bude nyní „kleslice“.
Kupodivu na bývalou novinářku Slonkovou, která všemožně napadala i mne a proto se stala šéfredaktorkou MfD byla asi úloha servilní služebnice svého zaměstnavatele přespříliš a proto raději odešla. Zajímavé leč příliš ojedinělé hnutí mysli.

9. Chudáci Pražáci jsou na tom již tak špatně, že ve svém středu nemají ani jednoho křtěného Vltavou, kterého by pověřili vedením města. Proto byli celí štěstím bez sebe, když jim ministr financí vnutil přivandrovalce, který je v ČR i v Praze čtrnáct dní i s cestou. Jen volná asociace. Slováky jsem vždy měl a mám rád. A můj vztah k nim je ještě vřelejší nyní. Současný ministr financí a jeho protěž v čele Prahy by nemohli v Bratislavě dělat ani ha.bábu.sk nebo ha.dědka.sk. Slováci jsou natolik inteligentní a přímí, že by si nic takového do svého parlamentu nebo vlády nedali. Pro ně jsou výše zmínění odpadem, kterého se zbavili a vyhodili za humna. Bohužel právě tam se nachází údolí hlupáků mylně nazývané Česká republika. A ti si dosadili slovenský odpad do nejvyšších funkcí.

10. Co nejvíce propojit ekonomickou moc s mocí politickou. Právě toto spojení tak charakteristické pro tak zvané banánové republiky totiž přináší pro svého organizátora největší výhody. Dobře fungující penězovod vyvádějící ze státní kasy a z kapes občanů co nejvíce peněz zároveň zajišťuje dosti prostředků na vedení mylně nazývané volební (lepší termín by byl ohlupovací) kampaně. To umožní zmanipulovat ještě více voličů a tím ještě zkvalitnit fungování penězovodu. Potom je možné přijímat další a další zákony omezující svobody občanů a jejich přirozená práva. V demokracii je totiž velmi obtížné řídit stát jako soukromou firmu s patřičným vlastním ziskem. Proto se také chystá MF prosadit změnu jednacího řádu sněmovny. Na každé vystoupení by byl jen omezený prostor, a proto by bylo možné schvalovat asociální a loupeživé zákony jako na běžícím pásu a opozice by nemusela do parlamentu ani docházet. Stala by se tak zbytečnou, jako byly politické strany Národní fronty v letech 1948 až 1989.

Závěr:

Hlavním důvodem úspěchu MF je především podivná ochota českých voličů vytěsnit z vědomí cokoliv, co se jim nehodí do jejich očekávání od „nové“, "čisté" tváře v politice, „mesiáše“, který za ně všechno vyřeší. MF přitom není téměř ničím, za co se vydává. Je sice všehoschopným podnikatelem, není ovšem člověkem, který se vypracoval jen vlastní pílí. Vždy patřil k privilegované vrstvě a vždy to zneužíval. MF, který tak často a rád především ve volební kampani kritizoval ostatní politické strany a sliboval očistit politiku od korupce, sám nikdy nestál mimo zkorumpovaný politický systém a právě naopak byl jeho velmi aktivní součástí a těžil z temných poměrů v naší republice. Do politiky nevstoupil proto, aby ji očistil ale naopak jenom proto, aby tyto poměry pomáhal udržovat při životě, mohl z nich ještě více vytěžit a aby si zajistil beztrestnost.

Média vlastněná MF šíří pocit širokého znechucení politikou a politiky, nafukují zklamání z toho, že nebyly realizovány předpoklady a sny, se kterými lidé zvonili na náměstích. Přitom on sám, spolutvůrce všech problémů, těží ze situace a namlouvá lidem, že je zbaví těch problémů, do kterých je sám dostal.

Miliardář slovenského původu a MF představuje pro mnoho voličů připomínku dnes již se smutkem vzpomínaných „výhod“ socialismu. To, že se mu dařilo už za socialismu, že zřejmě spolupracoval s StB, těmto voličům nevadí. Sami se v různé míře ušpinili výměnou za vyšší postavení nebo i výjezdy do zahraničí anebo by to byli schopni udělat, pokud by k tomu dostali příležitost.

To vše mu jeho voliči ve své bezbřehé naivitě tolerují. I jeden bývalý republikán mu uvěřil. Když však chtěl vstoupit do ANO, byl odmítnut. Důvod, jeho temná republikánská minulost. To je největší důkaz, jací lidé tvoří organizační strukturu a členskou základnu (?) tohoto „oblíbeného“ hnutí. Prospěcháři, kariéristé a především pokrytci, kterým nevadí, že jejich nadřízený (či spíše majitel) byl v komunistické straně, nevadí, že udával své spolupracovníky a všechny, se kterými se potkal na častých zahraničních pobytech, ale hrozně jim vadí obyčejný člověk. Co, kdyby byl vybaven zdravým rozumem a prokoukl tento podvod a ještě hůře, co kdyby o tom začal na veřejnosti hovořit.

Předseda ANO má vžité metody a není schopen ani ochoten se jich zbavit. Likviduje jednu místní organizaci po druhé. A nejen ve velkých městech, ale neváhá zasáhnout ani na malých městech. Hodonínští mi jistě odpustí, ale poslední takový případ se týká jejich radnice. Doufám, že při příštích volbách budou mít místní více rozumu a již je nenapadne něco takového znovu volit.

MF rozhodně patří mezi nejdravější a nejnemilosrdnější podnikatele. Obrovským paradoxem potom ovšem je, že mu naletěli právě ti voliči, kteří na jeho politiku nejvíce doplácejí snižováním své životní úrovně až propadem do bídy. Je vysoce pravděpodobné, že MF bude využívat současné situace a pokud mu to doporučí PR agentura, tak i vyvolá demisi celé vlády. Ještě více pravděpodobná je tato varianta v případě, že jeho hnutí začnou klesat volební preference. Zneužije svá média k intenzivnímu ohlupování voličů a stane se diktátorem dříve, než občané pochopí geniální podvod zvaný ANO.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…