Mirovský (SZ): 5 důvodů, proč jít na Million Marihuana March

08.05.2015 11:44

Dnes se na Štvanici sejdou příznivci konopí. Pokud k nim patříte, tak jistě dorazíte. Pokud ne, tak přijďte také. Třeba změníte stereotypní pohled na „trávu“jako výsadní doménu huličů.

Mirovský (SZ): 5 důvodů, proč jít na Million Marihuana March
Foto: zeleni.cz
Popisek: Ondřej Mirovský

1. MMM je místem setkání lidí dlouhodobě podporujících dekriminalizaci / legalizaci konopí a jeho širokého využití pro lékařské účely. Nechci, aby byly léčebné účinky konopí tvrdě regulovány farmaceutickým průmyslem a za něj lobujícími politiky. Vraťme svobodu do našich zahrad a bylinky k domácímu využívání.

2. Lékařské účinky konopí jsou prokazatelné, což vám mnoho lékařů, které na MMM potkáte, na základě jasných výsledků studií ochotně potvrdí.

3. Na MMM se přesvědčíte se, že dekriminalizaci / legalizaci nepodporují žádná nebezpečná individua, ale zcela normální lidé. Velká část veřejnosti ještě stále žije s předsudky, že lidé, kteří chtějí legalizaci konopí, jsou "huliči" s dredy potácející se s jointem v ruce. Na MMM se vám jistě podaří zlomit tyhle předsudky, protože mě také potkáte v kravatě, v saku a bez dredů.  

4. MMM je místem setkávání a prolomení "ledů". Potkáte s lidmi, kteří toho ví o konopí opravdu hodně. Lidé, kteří se dlouhodobě zajímají o problematiku legalizace konopí a dokážou vám říct, jak to chodí v jiných zemích. Je to ideální příležitost seznámit se s ostatními stejně smýšlejícími lidmi a zjistit, jestli pro dekriminalizaci / legalizaci sami nemůžete něco udělat.

5. Účinky silně chmelených piv jsou podobné účinkům konopí. Je to způsobeno tím, že konopí patří podle novějších výzkumů do řádu Cannabaceae (konopné), čeledi Moraceae (morušovité). Nejbližším příbuzným konopí je chmel Humulus lupulus, který přináleží ke stejné rodině jako Cannabaceae. A pivo máme rádi všichni, že.

Tak na viděnou na Štvanici!

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie