Mirovský (SZ): Neexistuje relevantní důvod, proč s rušením heren čekat

25.11.2015 16:30

Na čtvrtečním jednání zastupitelstva Hl. m. Prahy bude předložen návrh vyhlášky k regulaci hazardu v Praze, který by již dvakrát odložen ve svém projednávání.

Mirovský (SZ): Neexistuje relevantní důvod, proč s rušením heren čekat
Foto: zeleni.cz
Popisek: Ondřej Mirovský

Aktuální návrh pokračuje v trendu redukce celkového počtu heren v Praze akceptuje nově požadavky MČ na nulovou toleranci v případě Prahy 5 a 7. Celkově se má dle návrhu snížit počet heren o 98. Dají se ale očekávat ještě další návrhy na snižování počtu heren v některých MČ, neboť již nyní dostáváme jako zastupitelé žádosti občanů o vyškrtnutí problematických heren.

„Největším problémem současného návrhu je navrhovaná délka přechodného období. To má podle návrhu umožnit hernám fungování do konce platnosti vydané licence, což je naprosto směšné a absurdní. Pokud je zájmem zastupitelstva negativní dopady hazardu skutečně omezovat, tak není třeba dávat jakékoliv přechodné období a je nutné stanovit účinnost vyhlášky po vzoru původní novely vyhlášky k hazardu 10/2013. Již jsem obešel téměř všechny kluby v zastupitelstvu a prosazuji u nich podporu pro vyškrtnutí přechodného ustanovení v návrhu vyhlášky a pevně věřím, že se shodneme nad účinností nové vyhlášky od 1. 1. 2016. Není totiž jediný relevantní důvod čekat déle s rušením heren,“ uvádí předsedy pražských zelených Ondřej Mirovský.

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…