Mirovský (SZ): Plníme volební program i v rozbouřených vodách magistrátních

07.11.2015 14:51

Zastupitelstvo hl. města Prahy ve čtvrtek schválilo změnu přerozdělování výnosů z hazardu tak, že již nebudou městské části motivovány si herny ponechávat s ohledem na příjmy z počtu heren. Současně byly schváleny nové dotační vztahy k městským částem, kdy dojde k navýšení rozpočtu městských částí a především ty nejmenší, již nebudou závislé pouze na politické příslušnosti starosty tak, aby měly finance na rozvoj.

Mirovský (SZ): Plníme volební program i v rozbouřených vodách magistrátních
Foto: zeleni.cz
Popisek: Ondřej Mirovský

„Jsem rád, že především malé městské části již nebudou prostými vazaly magistrátu a budou moci s vetší nezávislostí na magistrátu reagovat na potřeby svých obyvatel. V zásadě se pouze narovnalo historické podfinancování malých městských částí v Praze,“ komentuje výsledek jednání ZHMP předseda Strany zelených v Praze Ondřej Mirovský.

V rámci územního plánování zastupitelé také přijali princip nerozšiřovat město do krajiny a soustředit jeho rozvoj do středu. Drtivá většina schválených změn územního plánu byla odsouhlasena v podobě, kterou připravil odvolaný náměstek Matěj Stropnický v rámci nově nastaveného transparentního procesu, tedy z velké části zamítnuta hned na začátku. Zamítnuta byla například i zástavba Trojmezí i Džbánu.

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.