Mirovský (SZ): Považuji za velmi nekorektní snahu ANO a ČSSD vyřadit nás jako lídra z Trojkoalice

11.02.2016 13:05

Reakce k aktuálnímu dění ve vyjednáváních a také na návrhy vyřadit Stranu zelených z budoucí možné koalice

Mirovský (SZ): Považuji za velmi nekorektní snahu ANO a ČSSD vyřadit nás jako lídra z Trojkoalice
Foto: zeleni.cz
Popisek: Ondřej Mirovský

Na dnešním jednání klubu Trojkoalice zcela konsenzuálně zaznělo, že klub je pevný a jednotný a odmítáme personální podmínky směrem k Trojkoalici/Straně zelených jako vstupní parametr pro další jednání. Na současně diskutované platformě možné koalice ANO, ČSSD, Trojkoalice a ODS je především nutné vyřešit poměrně velké programové rozpory mezi programy ODS a Trojkoalice a teprve poté se bavit o formátu koalice.

Osobně považuji za velmi nekorektní vůči Straně zelených snahu ANO a ČSSD vyřadit nás jako lídra trojkoaličního projektu z Trojkoalice. Trojkoalice je unikátním klubem, který v sobě integruje zájmy velkých i malých městských částí, hájí citlivou sociální politiku, dává stopku megalomanským investičním záměrům, myslí na rozvoj veřejné dopravy v Praze apod. Trojkoalice má smysl jako celek v koalici, nebo opozici.

Osobně považuji za velmi nešťastné, že někteří zastupitelé již nyní předjímají, že krize může v Praze trvat až do podzimních voleb. Může to být sice zájem některých stran, ale rozhodně to není v zájmu obyvatel hl. města Prahy, kterým stagnace a nemožnost strategického rozhodování rozhodně nic nepřináší.

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…