Mirovský (SZ): Pražská koalice se rozpadala již v říjnu

10.11.2015 22:17

Pražská koalice se rozpadla již dávno, konkrétně hlasováním koaličních zastupitelů a zastupitelek za ČSSD a ANO pro odvolání náměstka za Trojkoalici / Stranu zelených. Pokud ČSSD tvrdí, že dnes nastal rozvod, tak je nutné zdůraznit, že rozvod odstartovala právě ČSSD hlasováním zcela proti koaliční smlouvě po půlnoci 23. 10. 2015.

Mirovský (SZ): Pražská koalice se rozpadala již v říjnu
Foto: zeleni.cz
Popisek: Ondřej Mirovský

Pokud jsme ztratili důvěru březinovské části ČSSD, tak je to pro nás spíše kompliment. „Rozvod" po roce soužití svědčí o neschopnosti kompromisu ze strany některých zástupců ČSSD a ne o nedůvěře, o které mluví. Před odpovědností vést Prahu rozhodně neutíkáme. Trojkoalici šlo vždy především o programové otázky.

To nemůže zpochybnit ani Karel Březina. Vnímáme, že jsou občané Prahy unavení politikařením a mocenskými hrami v Praze a přestávají věřit v to, že i politika v hlavním městě může mít hlubší smysl. Chceme proto sestavit koalici z takových stran, které budou sdílet společnou vizi Prahy jako moderní metropole a transparentně a odpovědně spravovaného města a které budou schopny dodržovat programové prohlášení a nebudou porušovat koaliční smlouvu.

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice