Mirovský (Zelení): Praha nemusí doplácet za licence k Opencard

29.10.2017 14:36

Pražský městský soud ve středu 25. 10. 2017 rozhodl o tom, že hlavní město nemusí platit 42,7 milionu korun a úroky za neoprávněné užívání licencí ke kartě opencard. Soud tak zamítl žalobu firmy Castlebar Invest.

Mirovský (Zelení): Praha nemusí doplácet za licence k Opencard
Foto: zeleni.cz
Popisek: Ondřej Mirovský

„Rozhodnutí soudu je pro Prahu zásadní zejména proto, že společnosti z okolí Haguess/EMS nebyly schopny doložit autorství původního systému Opencard. To by mohlo mít pro Prahu pozitivní dopad i v dalších soudních sporech souvisejících s touto nechvalně známou červenou kartou,“ sdělil Václav Strnad, člen představenstva společnosti Operátor ICT, a.s. stojící za nahrazení Opencard kartou Lítačka.

“Naším hlavním cílem je lidem zjednodušit a zpříjemnit cestování a tím motivovat je k většímu využívání veřejné dopravy v Praze a ve Středočeském kraji.  Lítačka je rozhodně krokem správným směrem. Vedle klasické zelené karty budou mít cestující od srpna příštího roku na výběr – k dispozici bude také mobilní aplikace. Praha se svou dopravní mobilní aplikací bude následovat metropole jako New York City nebo Berlín, kde již obdobné aplikace fungují,” uvedl Ondřej Mirovský, spolupředseda pražských Zelených a místostarosta Prahy 7.

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…