Mišičák (KSČM): Lukšova „Palach open fire challenge“ nedojímá

21.01.2017 13:42

Se zájmem jsem si přečetl záplavu plivanců pana starosty Čeladné, Pavola Lukši, na místopředsedu KSČM, s. Josefa Skálu. Ale ani kdyby naplival oceán, neodplaví své pokrytectví.

Mišičák (KSČM): Lukšova „Palach open fire challenge“ nedojímá
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

V úvodu své úvahy pan Lukša píše, že s. Skála údajně utekl z KSČ do KSČM. Tedy do oficiální nástupnické organizace KSČ... Měl by si snad někdo vzít příklad z pana starosty? Pokrytectví pana Lukši totiž nezná mezí. On sám si vyzkoušel úprk z KDU-ČSL do TOP 09 (nebo 88?), naposledy kandidoval do krajského zastupitelstva se stranou Dobrá volba s dvouciferným výsledkem 0,59%. 

Dále vzpomíná Jana Palacha a jeho boj o hrdost národa. Vypadá to, jako kdyby chtěl pan starosta zorganizovat nějakou podivnou PALACH OPEN FIRE CHALLENGE, pro kterou by jistě mohl oslovit ve svém pokrytectví zejména ty, kteří v posledních dnech svobodně a demokraticky umrzli pod mostem, asi na počest jim vzpomínané Milady Horákové. V "jeho" obci Čeladná to vypadá, že se snaží přispět k nárostu nových potencionálních účastníků. Podle informací ze článku, který zveřejnily Parlamentní listy v dubnu loňského roku, je bydlení v Čeladné výsadou jen pro bohaté. Prázdné byty developerů, dostupné pro všechny maximálně k prohlídce, to je kapitalistický ráj, který nám pan starosta nabídne, namísto finančně zvládnutelného bydlení pro všechny. Asi proto, aby v bytech lidé nemuseli opět trpět tak, jako trpěli, alespoň podle něj, za socialismu.



Uvidíme, co vydrží ještě obyvatelé Čeladné, myslím, že mají ke kritice spíše problémy obce, než zveřejnění jídelníčku na (konečně) kvalitně fungujícím Facebooku KSČM, který hraje proti přesilovce buržoazních médií, koupených novinářů a podobně.



Pravicová ideologie už dávno nemá lidem co nabídnout, proto pan Lukša vytahuje laciný antikomunismus. Prý s. Skála zapomněl s potravinami srovnat také tehdejší dobu. Nedovolil bych si srovnat strach lidí v období socialismu se strachem lidí dneška. Oni mají i v Čeladné lidé paměť, jak se můžeme opět přesvědčit z již zmíněného článku Parlamentních listů. Občané v článku vypovídají o zvyšující se životní úrovni tamějších obyvatel v období socialismu. Vsadím se, tentokrát třeba o litr benzínu, že si i mnoho z nich mohlo dovolit kvalitnější potraviny. Cituji ze článku: "V roce 1989 byla v obci pošta, koupaliště, zdravotní středisko, muzeum s galerií, kulturní a společenské centrum s kinem". Obec má asi 2.600 obyvatel. Až nyní mají prý obyvatelé strach, že například přírodu zničí chemikálie z golfového hřiště. Odkaz na zmiňovaný článek Parlamentních listů přikládám pod mým názorem. Po jeho přečtení si každý může udělat názor, nebo možná pochopí, proč si pan Lukša vylévá svou zkaženou žluč na s. Skálovi.

Na závěr uvažuji, zda jsou v KSČM "pragmatičtí" lidé, kteří by snad šli lidem, jako je pan Lukša, na ruku a dovolím si pochybovat. Nebo snad aspoň budu doufat, že to těm nejpragmatičtějším neporadí třeba nějaká podvodnice z Mariánských lázní ve svém Producentském centru Profil. Do KSČM totiž patří zejména lidé, jako je s. Josef Skála.

Vojtěch Mišičák, člen KSČM, člen Komise mládeže KSČM v Brně

Převzato z profilu.

Vojtěch Mišičák

  • Levice
  • Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.