Místopředsedkyně Horská: Krok, který dává rodiče dohromady, je velmi nutný

19.04.2017 18:02

Projev na 6. schůzi Senátu 19. dubna 2017 k Návrhu zákona, kterým se mění zákon o nemocenském pojištění:

Místopředsedkyně Horská: Krok, který dává rodiče dohromady, je velmi nutný
Foto: kdu.cz
Popisek: Senátorka Miluše Horská

Jenom krátce chci vyjádřit podporu tomuto návrhu zákona, protože si myslím, že krok, který dává partnery, rodiče, manžele, rodinu dohromady, tak je to krok, který je velmi nutný a víte, ty životní problémy, které tady řešíme, zpravidla nebývají tak, že sedí možnost jeho vyřešení na jednom ministerstvu.

Když hledáme systémy, tak většinou se dostaneme ke dvěma až třem ministerstvům. A jsme to právě my tady politici, kteří říkáme, že to vyřešit nejde, že ten problém, který si život napsal sám, nejde vyřešit na tom jednom. A tady ta pomoc je možná z jednoho ministerstva, tak mně se ten krok ani zdaleka tak nezdá nesystémový.

A chtěla bych se tedy ještě, když už ta debata tady vznikla, ohradit proti tomu, jakým způsobem si tady sdělujeme názory. Věřte tomu, že sedět za řídícím pultem a mít tady spílajícího kolegu, kterého nevíte, jestli ho náhodou za chvilku neraní, tak je to velmi nepříjemné. A dokonce dá se to – a možná by to stálo za hlubší úvahu, protože se to stává doménou bohužel jedné části Senátu – jestli to není ten důvod, který opravňuje k tomu, aby řídící toho diskutujícího nestandardně, když to hodně zjemním, nevykázal z onoho našeho slavného senátního sálu.

Neříkám, že to tak být musí, ale prosím vás, v rodinách se nějak chováme, jsme šéfové ve firmách. Neumím si představit, že bych na svého podřízeného, který udělá nějakou chybu, že bych se s ním bavila takovýmto způsobem. Proboha, tak proč tady v Senátu... Jsme vzorem, jsme příkladem. Berme to na vědomí. Děkuji. Omlouvám se za ten příspěvek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…