Místopředsedkyně Senátu Horská podpořila Nepál: Mají denní náklady jeden dolar

26.09.2015 11:45

Ve Valdštejnské zahradě se uskutečnil benefiční koncert pro Nepál. Diváci mohli zhlédnout tematicky laděnou projekci dokumentu cestovatele Oldřicha Bubáka s názvem „KORAKAILASH“ zachycující autorovu duchovní pouť k tibetské hoře Kailash.

Místopředsedkyně Senátu Horská podpořila Nepál: Mají denní náklady jeden dolar
Foto: kdu.cz
Popisek: Senátorka Miluše Horská

Snímek doprovázela citlivě zkomponovaná hudba Komorního orchestru Univerzity Hradec Králové. „Každá, byť jen sebemenší pomoc je pro nepálské obyvatele, kteří mají náklady na den přibližně jeden dolar, velmi znatelná. Získané prostředky chceme věnovat konkrétním lidem na obnovu školství a poničených obydlí,“ sdělila iniciátorka benefice místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská.        

Obrázek přidružený k tiskové zprávě

Mezi vzácnými hosty, kteří koncert poctili svoji přítomností, byli například ministr kultury Daniel Herman, poslanci a senátoři Parlamentu České republiky i velitel trauma týmu pražských hasičů Petr Vodička, který osobně se svými kolegy pomáhal téměř měsíc odklízet škody po ničivém zemětřesní přímo na místě neštěstí. „Jsem velmi ráda, že se do této série tří koncertů v Pardubicích a v Praze zapojilo mnoho lidí, kterým patří velké díky. Všichni zájemci mohou do konce září přispívat na sbírkový účet s číslem 118590217/0100,“ dodala místopředsedkyně Senátu Horská. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…