Mladí sociální demokraté uspořádali soutěž o večeři s Lubomírem Zaorálkem

06.03.2015 13:36

O aktuálních tématech zahraniční politiky diskutoval s občany Olomouce ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek a předseda bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny, Roman Váňa. Po diskuzi pak oba společně s primátorem Olomouce Antonínem Staňkem povečeřeli se studenty, kteří uspěli v literární soutěži pořádané Mladými sociálními demokraty. Večeře a osobní diskuze s ministrem se uskutečnila v Benada restaurant olomouckého Clarion Congress Hotelu.

Mladí sociální demokraté uspořádali soutěž o večeři s Lubomírem Zaorálkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

"Zájem studentů o soutěž nás mile překvapil. Jasně potvrdil, že Olomouc je univerzitním městem a studentům není lhostejné, co se kolem nich děje," uvedla Markéta Zahradníčková, koordinátorka projektu. Studenti měli 14 dní na to, aby na ministerstvo zahraničí poslali své eseje na zveřejněná témata. Nejvíce soutěžních prací zaslali studenti Gymnázia Čajkovského v Olomouci, také jich nejvíce bylo mezi oceněnými. Některé práce byli na úrovni studentů vysokých škol, kteří soutěžili v samostatné kategorii.

Soutěž velmi pozitivně přijal i primátor Olomouce, Antonín Staňek. "Jako bývalý proděkan Pedagogické fakulty Univerzity Palackého oceňuji aktivitu, která vede k prohloubení zájmu studentů o aktuální témata naši společnosti," uvedl.

"Rostoucí riziko terorismu v Evropě, nebo rusko-ukrajinský konflikt, to jsou aktuální témata, která vyvolávají ve společnosti ostré diskuze, proto se o nich chci s občany bavit,“ vysvětluje ministr Zaorálek, proč se rozhodl diskutovat s občany.

Občané zaplnili diskusní sál do posledního místa, přišlo více než 100 lidí. V diskuzi nejčastěji zajímali o nebezpečí plynoucí z Islámského státu, rizika terorismu a eskalaci radikalismu, stejným tématům se často věnovali i studenti ve svých esejích. Ministr také odpověděl na dotazy týkající se Ukrajinsko-Ruského konfliktu a připravenosti České republiky na případný válečný konflikt. Všechny fotografie z akce a tiskové zprávy naleznete na facebookovém profilu literární soutěže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…