Mladí zelení: Přijďte na protest proti homofobnímu a transfobnímu útlaku v Čečensku

25.04.2017 10:40

Mladí zelení pořádají ve čtvrtek 27. dubna 2017 od 19:00 hod PROTEST PROTI HOMOFOBNÍMU A TRANSFOBNÍMU ÚTLAKU V ČEČENSKU. Akce se uskuteční u Ruské ambasády, adresa: náměstí Pod Kaštany 19/1, 170 00 Praha

Mladí zelení: Přijďte na protest proti homofobnímu a transfobnímu útlaku v Čečensku
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Mluvčí Ramzana Kadyrova, autoritářského vůdce Čečenské republiky v Rusku, v nedávných dnech do médií uvedl, že v Čečensku žádní homosexuálové nejsou. Prezident Putin zapírá, že by o policejních zákrocích proti Čečenským sexuálním menšinám věděl.


Podle výpovědí obětí však v Čečensku policie aktivně pátrá po lidech s menšinovou sexuální orientací, zatýká je a vystavuje je velmi surovému zacházení, bití a výslechům. Zatčených je podle odhadů více než 100 a minimálně 3 oběti na životech. V autoritářském režimu Čečenska, který je silně zaměřen proti sexuálním minoritám, jsou příslušníci nuceni skrývat svoji identitu i před svými nejbližšími. Pro několik z nich, které policie odhalila, bylo záchranou jen to, že se jim podařilo opustit Rusko. O svůj život se bojí i novináři Ruských novin Novaja Gazeta, kteří o událostech informovali.


Protesty proti tomuto jednání Čečenské policie probíhají po celém světě. Připojme se k nim a vyjádřeme svůj odpor proti tomuto dění, solidaritu s perzekuovanými a současně pietu s oběťmi homofobie v Rusku na protestním shromáždění 27. 4. v 19:00 před ruskou ambasádou v Praze.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.