Mladý (TOP 09): Mazat lidem kolem huby med se nevyplácí ani v pohádkách

19.05.2017 10:50

Ochotnický spolek Tastyjátr v režii Josefa Mladého a Bohdana Vítka předvedl v těchto dnech stovkám diváků vtipnou a poučnou podívanou. Celkem šest představení pohádky O medovém království v Tasově a Velkém Meziříčí nadšeně ocenilo zhruba 1500 dětí i dospělých.

Mladý (TOP 09): Mazat lidem kolem huby med se nevyplácí ani v pohádkách
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

A že se bylo na co dívat. Pohádka totiž není jen obyčejná pohádka. Děj se odehrává ve dvou královstvích, hrdinové se však přímo na jevišti dostanou také za řeku Jordán a prostřednictvím proložených videí i do Tasova a Velkého Meziříčí.

Pohádka je plná vtipných dialogů a písniček, ani chvilku se nenudíte. Do děje vstupují klasické pohádkové postavy z notoricky známých pohádek, jen trochu jinak. A ačkoli to zní neuvěřitelně, s hlavními klasickými hrdiny jako je princ a princezna se na jejich cestě do světa za poznáním setká kromě čarodějnice a pytláka Říhy například podvodný prodejce předražených šuntů, aktuálně nazývaný šmejd, nebo současný místostarosta Velkého Meziříčí.

A co na úspěšná představení říká jeden z tvůrců Josef Mladý?

„Všechny nás povzbudil a nesmírně potěšil potlesk ve stoje od diváků na třech představeních. Pohádku jsme psali víc než dva roky, vždycky po nocích a ve volných chvílích. Neustále jsme scénář přepisovali a pilovali výslednou podobu. Jsme nadšení, že se představení líbila, to je pro všechny, kdo se na divadle podíleli, tou největší odměnou. Lidé přesně pochopili, co jsme chtěli sdělit. Že cílem i poselstvím tohoto kusu bylo ukázat, jaká číhají v životě nebezpečí, že Boží mlýny melou a že poctivost se vyplácí v každé době. Dostali jsme několik nabídek na další představení, ale zatím bych nechtěl předjímat. Každopádně ve Velkém Meziříčí určitě alespoň jednu reprízu dáme.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.