Mlýnková Išková (Svobodní): Čerstvé mléko není nebezpečné, nebezpeční jsou nepříčetní politici

15.03.2017 22:10

V posledních dnech se vášnivě diskutuje o stávajícím omezení produkce surového mléka. Podle nařízeníj můžou farmáři v maloobchodním prodeji týdně prodat jen 500 litrů kravského, 100 litrů kozího a 50 litrů ovčího mléka.

Mlýnková Išková (Svobodní): Čerstvé mléko není nebezpečné, nebezpeční jsou nepříčetní politici
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Ministerstvo zemědělství se nyní chlubí tím, že se chystá tyto kvóty navýšit.[1] Jenže to podle nás vůbec nestačí. Zlé jsou samotná omezení.

Svobodní si všech zemědělců váží a staví se proti regulaci podnikání. Nejenže tím trpí sám farmář, v konečném důsledku si to odskáče i spotřebitel, který dává přednost syrovému mléku od souseda nebo z farmy, kterou zná a ví, v jakých podmínkách zvířata žijí. Ministerstvo zemědělství dnes a denně prokazuje svou schizofrenii, když uvolňuje milióny na propagaci domácích a lokálních surovin a zároveň našim sedlákům omezuje produkci. Už teď mnoho farmářů ukončuje živnost z důvodu příliš velké byrokratické zátěže, omezení produkce tomu ještě nahrává.

Svobodní maximálně podporují svobodný trh a staví se za výrazné omezení byrokratické zátěže a co nejjednodušší vstup do podnikání.

Čerstvé mléko není nebezpečné, nebezpeční jsou nepříčetní politici, kteří se rozhodli zlikvidovat menší podnikatele. I vy si myslíte, že je absolutně nepřijatelné, aby stát komukoli diktoval, kolik má prodat svých produktu? Pokud ano, podporujte Svobodné a pošlete nás do Sněmovny.

Terézia Mlýnková Išková,
odborná mluvčí pro zemědělství

[1] http://ekonomika.idnes.cz/omezeni-objemu-mleka-z-farmy-dg1-/ekonomika.aspx?c=A170314_134428_ekonomika_fih

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.