Mlýnková Išková (Svobodní): Omezení biopaliv aneb když EU objeví Ameriku

04.03.2017 11:30

Evropská unie nás léta nutila používat biopaliva, prý v zájmu životního prostředí. Evropská komise zjistila, po deseti letech povinného přimíchávání biopaliv v ČR, že takto obohacené pohonné hmoty životnímu prostředí škodí, zejména kvůli změnám využití krajiny.

Mlýnková Išková (Svobodní): Omezení biopaliv aneb když EU objeví Ameriku
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

I Česká republika se stala monokulturní krajinou řepky. Komise navíc přesně neví, odkud pochází biopaliva, které jsou na evropský trh dovážena. Nad takovými biopalivy tak visí otazník, za jakých podmínek jsou vyráběna.

Proti snížení podílu biopaliv samozřejmě nejvíc křičí jejich výrobci a mezi největší dodavatele biopaliv v Česku patří firmy ministra financí Andreje Babiše.

Svobodní dlouhodobě prosazují konec povinných biopaliv. Biopaliva přírodě jen škodí. Jejich masivní povinné používání je výsledkem lobbingu dodavatelů, který draze platíme my všichni.

Terézia Mlýnková Išková,
odborná mluvčí pro zemědělství

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…