Moravčík (SPR-RSČ): Platy poslanců citelně snížit, senát zrušit!

06.02.2017 16:20

Až se budete, milí voliči, rozhodovat, komu to o parlamentních volbách hodit, vemte prosím velmi vážně následující kritérium:

Moravčík (SPR-RSČ): Platy poslanců citelně snížit, senát zrušit!
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Jak se daná strana staví k rozpuštění senátu? A jak se staví ke snížení platů poslanců?Naše země senát nepotřebuje. Kdo s tím nesouhlasí, ať napíše do komentáře pod článkem proč a co tak hrozně prospěšného naší zemi senát přinesl. Na Slovensku senát nemají a velmi dobře se bez něj obejdou. A i tak tam Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko správně navrhuje citelné snížení počtu poslanců ve slovenské  národní radě. Inspirace i pro naši zemi.

Stejně důležitá, ne-li ještě důležitějsí, je otázka výše platu poslanců. Zkuste si vybavit všechny existující strany, které vládnou či v minulosti vládly (ať již v koalici, či opozici), a vybavte si v paměti, která z nich hlasovala pro snížení platů poslanců, nebo aspoň proti jejich zvyšování. Hledáte pravěpodobně marně, že? Pouze když byli v parlamentu republikáni, tak si poslanci tehdejších vlád neodvážili zvýšit si plat. Dnes republikáni v parlamentu nejsou a vidíme, jak taková TOP09 hlasuje proti už tak směšnému zvýšení důchodů o 40kč, ale za to pro zvýšení platů poslanců o několik tisíc. Nicméně, i kdyby si některá ze současných partají dala do programu snížení poslaneckých platů, dá se jí na základě dosavadních zkušeností věřit? Odpověď se nabízí.

Postoj k platům vládních činitelů (a existenci senátu) nechť je vám, voličům, velmi důležitým kritériem, až budete stát nad volební urnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…