Moravčík (SPR-RSČ): Republikánská mládež obnovena

17.02.2017 14:05

99 procent dnešní mládeže se o politiku prakticky vůbec nezajímá.

Moravčík (SPR-RSČ): Republikánská mládež obnovena
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Z jednoho pohledu na tom není něco příliš divného. Mládež, hlavně ty opravdu mladší ročníky, se přirozeně zajímají o jiné věci, odpovídající jejich věku a úrovni vyspělosti. U té statší, řekněme 16 let a více, už to trochu divné je. Nad důvody jistě můžeme spekulovat. Jako jeden z podstatných bych viděl celkové kulturně-společenské, morální a mediální klima, kdy je mládež bohužel vedena hlavně k tomu, aby si maximálně užívala a aby byla strašně nezávislá, liberální, sexy a cool.

A o různých výstřelcích ministerstva zdevastovaného českého školství, které místo péče o všestranný vývoj našich dětí v kvalitní jedince např. zrušilo všechny praktické předměty typu pěstitelské nebo technické práce, ani nemluvě.Je to proto docela oříšek, motivovat mládež k zájmu o politiku a zvlášť, pokud jde o politku národně-konzervativního ražení. Snad kdyby byla v parlamentu nějaká strana takové orientace, na níž lze pozorovat, že její členové nejsou prodejní a že jim jde opravdu o dobro společnosti a ne o koryta. Tak jako je to např. na Slovensku u Ľudové strany Naše Slovensko Mariána Kotleby: podle nedávného průzkumu Kotlebovi nejvíce věří právě mladí. A také členská základna strany je velmi mladá.

Politické strany také často měly a mívají své mládežnické organizace. Také republikáni měli na přelomu tisíciletí svou mládežnickou organizaci, nazvanou Republikánská mládež. Když se o ní dnes budeme chtít něco dovědět, pak při brouzdání internetem můžeme s trochou nadsázky dostat dojem, že se jednalo o organizaci div že ne teroristickou. Ovšem s médii a jejich chováním vůči SPR-RSČ mají pamětníci jistě své zkušenosti. Já osobně jen těžko zhodnotím, co z těchto informací je pravda a co ne, přiznám se, že ani já jsem se v těch letech o politiku příliš nezajímal a to mi bylo opravdu více, než 16.

Minulost je však minulost a ne přítomnost. Republikánská mládež byla nedávno obnovena a jako člověk pověřen její dočasnou koordinací mohu zaručit, že zajistíme, aby se do ní nedostala individua jako svého času Tomáš Kebza a aby RM navázala jen a pouze na to dobré, co tehdy zrealizovala, jako např. tato akce. Ostatně, doba je už přece jen jiná a myslím, že něco takového dnes už příliš nehrozí, pokud tedy nepočítáme myšlenku rozložit nějakou systému nepohodlnou organizaci zevnitř, která ale hrozí vždycky. V obnovené Republikánské mládeži máme zatím především kluky ve věku 14-15 let, kteří o dění v naší zemi mají velký zájem, kteří jsou za své názory i šikanováni a kteří by mne v mých 14-15ti letech se svými vědomostmi a orientací v politice strčili do kapsy levou zadní a hlasitým zívnutím. A jsou to kluci, kteří mají chuť pracovat a pro tuto zemi něco udělat.

Velmi rádi v řadách Republikánské mládeže přivítáme další kluky a holky, kterým není budoucnost naší země a našich životů lhostejná. Koneckonců, jde především o jejich životy. Rodiče - voliči republikánů, nebojte se se svými ratolestmi promluvit a o republikánské mládeži jim říct. Přihlásit je pak můžete na našich stránkách. A nezapomeňte mrknout na náš youTube kanál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.