Moravčík (SPR-RSČ): Rodiče dětí úplňku volají o pomoc

29.04.2017 16:29

Česká televize je v posledních letech terčem oprávněné tvrdé kritiky (i z mé strany),občas si však zaslouží pochvalu. Tu poslední za odvysílání dokumentu Děti úplňku, o dětech s těžkou formou autismu a jejich rodičích v pořadu 168 hodin.

Moravčík (SPR-RSČ): Rodiče dětí úplňku volají o pomoc
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Dětský autismus byl poprvé popsán roku 1943 a je označován jako nová rakovina. Jeho příčina je stále neznámá, pouze se ví, že je to nemoc mozku. Je to jedna z nejhorších nemocí, jakou může dítě a jeho rodiče potkat, a rodiče těchto "dětí úplňku" jsou toho živým důkazem. I proto se čeští rodiče těchto dětí se zvlášť těžkým případem autismu rozhodli dát dohromady a došlo k natočení tohoto filmu a také k založení webu Děti úplňku (ZDE) a facebookové skupiny Naděje pro děti úplňku (ZDE).

Nejvíc zde chci informovat o vytvořené (ZDE), adresované ministrini práce a soc. věcí a krajským hejtmanům, v niž tito rodiče požadují především toto: Žádáme Vás tímto o zjednání nápravy a zajištění reformy systému sociální péče způsobem, který bude zohledňovat individuální potřeby všech klientů s postižením a zajistí pro ně adekvátní financování. Žádáme Vás, abyste iniciovali potřebné změny a dohlíželi na jejich provedení.

Je to velmi obecná žádost a při tragických zkušenostech s našimi vládami lze realisticky těžko čekat větší úspěchy a změny, nicméně z komunikace se správcem fb skupiny jsem se dověděl, že jde především o to, dostat se do více povědomí a vytvořit "tlak zezdola". A tak bych rád alespoň vyzval všechny lidi dobré vůle, bez ohledu k jejich politické příslušnosti, k tomu, aby tuto petici podepsali a dále šířili, aby ten tlak zezdola vznikal. Za republikány Miroslava Sládka už petici několik lidí podepsalo (já byl první :-) ) a další jistě přibudou.

Na závěr už jen poznámka pro zajímavost. Za chvíli po vydání mého minulého článku o prospěšných neziskovkách se na parlamentkách objevil článek na stejné téma od jisté členky či dokonce poslankyně zkrachovalého Úsvitu. No, alespoň v něm zmínila, že se zde o tomto tématu "dnes již mluvilo". Tak jsem zvědavý, jestli bude někdo "opisovat" i tentokrát.


Dokument bude možno zhlédnout i na webu České televize (ZDE), a to od 2. 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…