Moravec (ODS): Zdravý rozum pro sport mládeže a cestovní ruch v Hradci

11.10.2014 13:59

Ve zdravém těle zdravý duch, ve zdravém městě zdravá mládež. Jak toho docílit?

Moravec (ODS): Zdravý rozum pro sport mládeže a cestovní ruch v Hradci
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Především podporou sportovních aktivit mladé generace, smysluplného trávení volného času školáků a více masových spor­tů, jako je třeba florbal. Ten je v Hradci Králové podle počtu aktivních hráčů druhým nejpopulárnějším sportem hned po fotbale. V našem městě působí čtyři oddíly s pěti stovkami hráčů.

Druhá pětistovka Hradečáků se pak florbalu věnuje amatérsky. To je celkem tisíc hradeckých florbalistů. Právě pro ně bych chtěl sportovní halu pro florbal. A pro ostatní mládežnické sporty chci vyšší finanční podporu ze strany města. Každý by si měl uvědomit, že to děláme pro naše děti – a jako otec tří sportujících dětí vím, o čem mluvím. A nejde jen o sport, protože aktivity dětí a mládeže bychom měli podporovat a vytvářet nové. Dodnes jsem rád, že jsme s přáteli před lety založili dnes už vyhlášenou hradeckou akci Poklad na Stříbrném rybníku, na jejíž letošní sedmý ročník dorazilo 8000 dětí a jejich rodičů.

Druhým mým tématem pro nadcházející komunální volby je cestovní ruch v Hradci. Troufám si k této oblasti promluvit po patnácti letech ředitelování hradecké cestovní kanceláře BK Tour, osmi letech v komisi Rady města pro rozvoj cestovního ruchu a čtyřech letech vedení destinační společnosti pro turis­tickou oblast Hradecko. Cestovní ruch je ve městě poslední dobou trochu popelkou. Všichni o něm mluví, ale k jeho adresné podpoře se nikdo moc nehlásí. Rád bych přinesl svoji odbornou znalost a podílel se na rozvoji cestovního ruchu v Hradci Králové tak, aby si naše město vybudovalo a udrželo pozici důležitého turistického cíle evropského významu. Chci, aby fungující cestovní ruch do města přinesl rozvoj podni­katelských aktivit a nové pracovní příležitosti. Jako prioritu vidím rozvoj destinačního managementu, který by efektivně koordinoval aktivity města, kraje, neziskových organizací i podnikatelských subjektů a připravoval tak ideální podmínky k podnikání.

Ke komunální politice přistupuji se zdravým rozumem – jsem přesvědčený, že je to jediný způsob, jak prosazovat smysluplná opatření na místní úrovni.

Nepolitikařit, pracovat. Nehádat se, hledat shodu. Zdravý rozum je můj recept nejen pro sport mládeže a cestovní ruch v Hradci Králové.

Michal Moravec, kandidát č. 3
Bc. Michal Moravec
předseda místního sdružení
člen strany
člen oblastní rady

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu