Mračková Vildumetzová (ANO): Hranice se musí ihned uzavřít, není na co čekat

19.03.2020 15:02

Komentář na facebookovém ke koronaviru

Mračková Vildumetzová (ANO): Hranice se musí ihned uzavřít, není na co čekat
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

MITTERTEICH JE UZAVŘEN!S okamžitou platností je uzavřena městská oblast Mitterteich v okrese Tirschenreuth!!! Okresní úřad v Německu tak reaguje na příliš mnoho infikovaných lidí virem korony v posledních několika dnech.

NO TO JE PŘECI STRAŠNÉ!? Vždyť je Mitterteich jen 25 km od Chebu! A to nemluvím o těch tisících našich lidí, kteří do této oblasti dojíždí za prací. Hranice se musí ihned uzavřít, není na co čekat. Jediná možnost, jak naše lidi ochránit, je uzavřít v Karlovarském kraji hranice pro pendlery a s tím spojené i hraniční přechody Pomezí, Boží Dar a Vojtanov. Do Německa za prací jezdí z našeho kraje až 30 tisíc pendlerů a my máme informace právě od těchto lidí, že v německých firmách nejsou žádná preventivní ochranná nařízení a dokonce našim lidem zakazují ochranné pomůcky používat. V celém Německu přitom nejsou prozatím zavedena adekvátní opatření proti šíření nákazy. Pokud opravdu chceme účinně bojovat proti lavinovému šíření nákazy, uzavřeme hranice úplně a pro všechny. Ihned jsem předala premiérovi, ministrovi zdravotnictví a panu Prymulovi veškeré podklady a informace. Dnes také z našeho kraje odejde oficiální dopis Ústřednímu krizovému štábu a české vládě, ve kterém budeme uzavření hranic pro pendlery požadovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Memorandum s Chebem? Jen PR divadlo ministra za STAN

8:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Memorandum s Chebem? Jen PR divadlo ministra za STAN

V lednu letošního roku vešla v platnost novela zákona o investičních pobídkách, kterou ministerstvo …