Mračková Vildumetzová (ANO): Karlovarský kraj na seniory zapomíná, radní nemluví pravdu

10.05.2021 20:45

Nejpočetnější skupinou karlovarského kraje jsou senioři. Bývalo zvykem, že senioři na své aktivity dostávali z krajského rozpočtu půl milionu korun. Nové vedení kraje ale tyto peníze seškrtalo o dvě stě tisíc a ještě se tím chlubí.

Mračková Vildumetzová (ANO): Karlovarský kraj na seniory zapomíná, radní nemluví pravdu
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

„Jsem naprosto šokována tvrzením Roberta Pisára, že kraj na seniory nezapomíná. Kraj nejen že zapomíná, ale škrty v rozpočtu na jejich aktivity od nich dává ruce pryč,“ říká Jana Mračková Vildumetzová, poslankyně parlamentu ČR a krajská zastupitelka za hnutí ANO.

Ta upozorňuje na skutečnost, že opozice žádala třikrát nové vedení kraje, aby seniorům ponechalo zmiňovaných půl milionu korun a škrtalo jinde. Zároveň jsme souhlasili, aby byl navýšen příspěvek do programu na podporu rodiny o dvě stě tisíc. Tyto prosby nebyly vyslyšeny ani na posledním zasedání zastupitelstva, kde se rozděloval přebytek v hospodaření kraje z minulého roku, který je více než 700 milionů korun.

„I tady zazněly naše prosby o dorovnání financí do původního půl milionu. Jenže ani tady jsme neuspěli. A to jsme žádali, ať jsou sníženy peníze na soutěž Stavba roku, kde je většina rozpočtu použita na slavnostní večer. Ten je možné udělat v prostorách kraje (Galerie umění, Becherova vila a další). V minulosti dostávali 150 tisíc korun a teď nová vláda schválila 350 tisíc korun! Jenže hejtman Kulhánek a jeho radní raději seškrtají peníze seniorům,“ dodává Mračková Vildumetzová.

Smutná je podle ní i skutečnost, že tento fakt nevadí některým starostům měst a obcí, ve kterých mají senioři své organizace a jsou aktivní. „Ti by měli za své seniory bojovat nejvíce a ne jen přikyvovat koaličním partnerům. Tady by měli ukázat, že jsou starostové svých měst a obcí a že hájí zájmy svých lidí,“ dodává poslankyně parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…