Mračková Vildumetzová (ANO): Na co potřebuje krajský úřad další zaměstnance?

23.03.2021 15:18

Rada kraje navrhuje navýšení počtu úředníků pro zpracování krajské agendy v souvislosti s čerpáním peněz Just Transition Fundem (JTF). Agenda by měla nabobtnat o 13 úřednických míst a stát bude krajský rozpočet ročně 9 milionů korun.

Mračková Vildumetzová (ANO): Na co potřebuje krajský úřad další zaměstnance?
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Má se jednat o projektové manažery, finanční manažery, technické a věcné manažery. Ptám se proč? Kraj čerpá na tuto činnost stoprocentní dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj v částce zhruba jedenáct milionů korun.

Anketa

Je dobře, že mají být na covid testováni všichni zaměstnanci i OSVČ?

39%
61%
hlasovalo: 8164 lidí

Zároveň by měl tyto agendy zajišťovat odbor regionálního rozvoje, který má dnes sedmnáct úředníků a odbor projektového řízení, který má jednadvacet úředníků,“ nechápe návrh rady kraje poslankyně Parlamentu ČR a opoziční zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová.

Dalším zásadním problémem je podle poslankyně a zastupitelky odchod velmi schopného vedoucího oddělení projektových činností a metodiky Ing. Jiřího Štěrby. „Byl to člověk velmi šikovný a schopný a takoví lidé se dnes hledají opravdu velmi těžko,“ dodává poslankyně a zmiňuje ještě jednu důležitou věc: „K tomu všemu výše popsanému si musíme připomenout, že kraj má historicky poprvé 13 uvolněných zastupitelů, což je o 4 placené pozice více, jeden s odměnou 87 tisíc měsíčně, což s dalšími benefity stojí krajský rozpočet dalších cca 10 milionů ročně. K tomu si ještě kraj najal na agendu přípravy transformace bez výběrového řízení společnost AQE za 750 tisíc korun bez DPH a to na období od 1. března do 30. dubna letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…