Mračková Vildumetzová (ANO): Zatím, jak ten vývoj vidím, tak z toho je kočkopes

13.09.2023 21:03

Projev na 74. schůzi Poslanecké sněmovny 13. září 2023 k zákonu o zdravotnické záchranné službě

Mračková Vildumetzová (ANO): Zatím, jak ten vývoj vidím, tak z toho je kočkopes
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Já děkuji, paní místopředsedkyně, za slovo. Já si dovolím reagovat na pana ministra zdravotnictví, který tady hovořil o tom, že Karlovarský kraj bude mít komplexní onkologické centrum. My bychom si to velmi přáli, ale, pane ministře, vy tady bohužel nemluvíte pravdu. Já určitě vítám vaši aktivitu, že půjdou finanční prostředky na dva lineární urychlovače, určitě to zlepší nějakým způsobem onkologickou péči v Karlovarském kraji, ale není to komplexní onkologické centrum.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52390 lidí

Já jsem vám děkovala za to, že jste přišel s tou myšlenkou, že jste jí tlačil před sebou, ale vy moc dobře víte, že tím, že nedošlo k dohodě Karlovy Vary - Cheb, tak to svým způsobem spadlo a Karlovarský kraj o ty finanční prostředky přišel. A dojde tam v uvozovkách k tomu, že se tam dají ty finanční prostředky jenom na to přístrojové vybavení.

A omlouvám se mé ctěné kolegyni Janě Pastuchové, ale mě velmi trápí, že nemáme leteckou záchrannou službu a že nemáme pokrytí 200 000 obyvatel. Pokud se to panu ministrovi zdravotnictví podaří, tak já mu za to určitě poděkuji. Zatím, jak ten vývoj vidím, tak z toho je kočkopes. Když se to vezme z Plzeňského kraje do Karlovarského, takže když k nám se létalo 23 minut, tak pak by se muselo 23 minut létat do Plzeňského kraje, takže mně zatím to připadá, že to je zatím jakoby chaotické a nemá to žádný směr a žádný závěr.

Mluvit o tom, že bude nová strategie rok 2028, byť jsem vás poslouchala, že tedy už byste to chtěl, aby to bylo dříve, uvidíme. Velmi ráda bych si s vámi, pokud by to bylo možné, ráda sedla a popovídala o tomto tématu.

Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

11:04 Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Bohumila Kartouse.