Mrázek (S12): Podvod s hranicí chudoby a co to je ta střední třída

11.03.2017 14:51

Kolonizátoři, kteří nás okrádají, vymysleli výpočet, podle kterého je v České republice méně chudých, než v nejbohatších státech Evropy. Je založen na definici chudého občana, to má být ten, který má menší čistý příjem, než 50% až 70% mediánu mezd po odvodech a zdanění a s přihlédnutím k tomu, zda je to pracovník nebo důchodce a podobně.

Mrázek (S12): Podvod s hranicí chudoby a co to je ta střední třída
Foto: Archiv JM.
Popisek: Josef Mrázek.

Statistici došli k tomu, že nedostečný příjem má jen asi 10% Čechů, takže jsme bohatější než Rakušani, kteří jsou chudí, i když berou třikrát tolik, o Dánech a skoro všech dalších ani nemluvě.

Tento výsledek je umožněn tím, že český zaměstnanec dostává za svou práci  v průměru jen tři pětiny odpovídající mzdy a úměrně tomu je menší i medián mezd. Měnové ztráty špatnými kurzy do toho nepletu. Výkonu ekonomiky odpovídající medián mezd by tedy měl být o 67% vyšší, a v této výši by měl být použit při posuzování dostatečnosti příjmu. Potom by vyšlo, že podle uvedené metodiky je nedostatečností příjmu v ČR ohrožena více než polovina obyvatel a rázem bychom se jevili jako nejhorší, nevíce okrádaní. To už vypadá mnohem věrohodněji.

A když jsme u vysvětlování, dovolte ještě pár slov o střední třídě. Zmiňuje se o ní kde kdo, také premiér, a tváří se, že mu máme rozumět. Tak jsem si k tomu udělal výklad.

Rozdělil jsem občany do tří tříd. Ta první jsou lidé, kteří produkují málo, nebo nic a jsou odkázáni na pomoc. Ta třetí, vyšší třída, jsou majitelé všeho možného, jako hmotných a duševních statků, peněz, držitelé smluv, funkcí a moci a produkovat nemusí nic užitečného, jsou to naši páni. A  zbývá ta střední třída. Ta je moc důležitá pro obě zbývající třídy, protože ona produkuje to, co udržuje tu první třídu při životě a hlavně to, čeho se zmocňuje ta vyšší třída. Proto se každý člen vyšší třídy zajímá o zdraví střední třídy a občas ji i hýčká, tak jako se naši předkové starali o dobrou dojnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…