Mrvka (ČSSD): Naši starostové mají potenciál, jen ho správně využít

16.01.2017 15:42

V letošním roce nás čekají velmi důležité volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které rozhodnou, zda ČSSD bude v příštích čtyřech letech opětovně pověřena vládní odpovědností, či zda zasedne v lavicích opozice.

Mrvka (ČSSD): Naši starostové mají potenciál, jen ho správně využít
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Jindřichova Hradce Ing. Stanislav Mrvka (ČSSD)

Nikomu nemusím dlouze vysvětlovat, o co vlastně se na podzim letošního roku bude hrát, a jak důležitý pro náš další vývoj bude co možná nejlepší volební výsledek, i kdybychom třeba měli být až druzí. Musíme mít nejen lákavý volební program a dobře vedenou mediální kampaň, ale hlavně takové osobnosti na kandidátních listinách, kterým voliči věří, a kteří je k volbám přitáhnou. Naši starostové jsou v tomto ohledu ideální volbou.

A nemáme jich málo. V našem Klubu starostů a primátorů zvolených za ČSSD jich je více než 300 a přibližně stejný počet tvoří uvolnění místostarostové, náměstci primátora a radní v obcích, kde z nějakého důvodu ČSSD starostu nemá. Je tedy skutečně z čeho vybírat a využít potenciálu komunálních politiků při přípravě parlamentních voleb. Starostové na kandidátkách jsou pro voliče skutečně přitažliví, což potvrdily i nedávné volby do krajských zastupitelstev, z nichž sice ČSSD vítězně nevyšla, naši starostové se však ani v těchto volbách neztratili a v mnoha krajích napomohli k tomu, že volební porážka nebyla tak výrazná. Máme kvóty na kandidáty podle pohlaví i věku, zakalkulujme prosím do našich úvah o konečné podobě kandidátních listin i to, zda konkrétní kandidát ve svém politickém životě již něco prokázal, jako každodenně prokazují komunální politici, kteří jsou takříkajíc v první linii s voliči. Místo komunálních politiků ČSSD je logicky v horních patrech kandidátních listin, ač to někteří spolustraníci neradi slyší.

Starostové jako skupina mají výrazný společenský kredit a slibný potenciál oslovit voliče správným směrem. To ví téměř každá politická strana a právě proto jsme příkladně svědky politických námluv KDU-ČSL právě s hnutím Starostů a Nezávislých, které se skládá výhradně z komunálních politiků. Této hrstce komunálních osobností v porovnání se stovkami komunálních politiků v ČSSD otevírají Lidovci sami od sebe čelná místa svých budoucích kandidátních listin na úkor vlastních dlouholetých straníků. Proč? Jednoduše proto, že tolik proklamovaná podpora starostů je zárukou slušného volebního výsledku. Proč se z této jednoduché volební matematiky rovněž nepoučíme? V čem jsou komunální politici STANu rozdílní od našich sociálnědemokratických komunálních politiků, že je s nimi jinak zacházeno? V ničem: nejsou ani poctivější, ani chytřejší, ani pracovitější a kolegům z KDU-ČSL nenabízejí ani jiná programová témata, které bychom nebyli schopni vymyslet i v rámci ČSSD. Naši starostové mají vše, co nabízí STAN a ještě mnohem více – společného ducha, společný zájem a společné sociálnědemokratické hodnoty. Využijte prosím náš potenciál v nadcházejících volbách, vždyť přeci máme co nabídnout! ČSSD má přeci podporu svých starostů.

Stanislav Mrvka

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…