Munzar (ODS): A teď ještě natrénovat sprint na kilometr

27.04.2021 15:09 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k posunutí účinnosti zákona o změně živnosti realitních makléřů na vázanou

Munzar (ODS): A teď ještě natrénovat sprint na kilometr
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Tohle není počet minut, za které uběhnu kilometr, ale rychlost projednání zákona. I když bych ten první čas bral.

Povedlo se mi prosadit důležitý zákon, který pomůže realitním makléřkám a makléřům, kteří kvůli pandemii nestihli své zkoušky. Kvůli opatřením byly některé termíny pro ně zrušeny, někteří museli být v karanténě, nebo makléřky zůstaly se školními dětmi doma. Proto je na místě určitá tolerance a posunutí termínu do konce roku. Jinak by museli někteří nezaviněně přestat vykonávat svoji činnost.

Víte, jak se ve sněmovně mnohdy jedná o některých zákonech hodiny, dny a mnohdy i týdny? Tak tento zákon, který jsem předložil, prošel v prvním čtení za necelé čtyři a půl minuty, ve druhém a třetím za sedm a kousek. Říká se těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Nevím, jestli je to rekord, ale jeden z nejrychlejších časů určitě.

Prosadit zákon z opozice není nikdy běh růžovým sadem. Obešel jsem snad všechny zainteresované strany, zapojil kolegy z jiných stran do předložení návrhu, kteří mi dále pomohli, vyjednal podobu s ministerstvem a snažil se, abychom ho přijali co nejdříve a povedlo se! Mám z toho radost. Na místě je poděkování všem kolegyním a kolegům napříč politickým spektrem za spolupráci a podporu.

Ještě Senát a podpis prezidenta a ti, co zkoušky nestihli, budou mít prostor pracovat za předpokladu změny živnosti na vázanou, jak vyžaduje více než rok platný zákon, a doplní si zkoušky do konce roku.

A teď ještě natrénovat sprint na kilometr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…