Na Ústecku se konala krajská konference ČSSD

04.01.2015 15:08

Delegáti krajské konference ČSSD v Ústeckém kraji v sobotu v Teplicích jednoznačně podpořili předsedu strany a premiéra Bohuslava Sobotku, který na březnovém sjezdu strany bude obhajovat stranickou funkci. Novým předsedou ústecké ČSSD se stal Miroslav Andrt.

Na Ústecku se konala krajská konference ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Novým předsedou České strany sociálně demokratické v Ústeckém kraji je místostarosta Štětí na Litoměřicku Miroslav Andrt. Vystřídá Radka Scherfera z Chomutova, který stranu vedl poslední dva roky.  Nové krajské vedení chce řešit i situaci v Duchcově na Teplicku, kde byla kvůli vzniku koalice s KSČM a Dělnickou stranou sociální spravedlnosti zrušena místní organizace ČSSD.

Nominaci na prvního místopředsedu získali Jeroným Tejc a Milan Chovanec. Na pozice řadových místopředsedů ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová, Lenka Teska Arnoštová, Lubomír Zaorálek, Martin Starec a děčínský poslanec Jaroslav Foldyna.

Karlovarskéhý kraj nominoval do vedení pro březnový sjezd strany. Delegáti na post předsedy strany vysílají Bohuslava Sobotku, do funkce statutárního místopředsedy pak Milana Chovance. Pro nynějšího šéfa strany to byla už šestá krajská nominace.

Na posty dalších místopředsedů by členové Krajského výkonného výboru Karlovarského kraje rádi viděli Jana Hamáčka, Martina Starce, Michaelu Marksovou a Lenku Tesku Arnoštovou. Do další důležité funkce předsedy Ústřední kontrolní komise pak delegáti nominovali, podobně jako kolegové z Prahy, Romana Váňu. 

Výsledky konferencí, které se konaly v sobotu 29. listopadu 2014 a 11. prosince:

Krajský výkonný výbor pražské ČSSD 11. prosince večer zvolil své kandidáty na klíčové stranické funkce pro účely připravovaného sjezdu strany, který se uskuteční v březnu 2015 v Kongresovém centru Praha. Na předsedu nominovali pražští sociální demokraté Bohuslava Sobotku, do funkce statutárního místopředsedy pak Milana Chovance.

Konference pražské ČSSD, která započala dnes po páté hodině v pražském hotelu Olšanka, dospěla po zhruba čtyřech hodinách do svého konce. Kromě dvou výše nominovaných politiků se samozřejmě rozhodovalo ve stejném duchu i o řadových místopředsedech. Do užšího vedení ČSSD by podle KVV Praha tedy měli zamířit Lenka Teska Arnoštová, Jan Hamáček a Lubomír Zaorálek.

Podporu členové pražské ČSSD vyjádřili také Petru Hulínskému, který by měl reprezentovat stranu v orgánu předsednictva. Na dalším důležitém postu, předsedovi Ústřední kontrolní komise, by pražští delegáti rádi viděli Romana Váňu.

Krajská konference ČSSD v Hradci Králové nominovala na předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Na statutárního místopředsedu ČSSD byl nominován Milan Chovanec. Na místopředsedy ČSSD získali nominaci Jan Hamáček, Martin Starec, Michaela Marksová-Tominová, Lenka Teska Arnoštová a Lubomír Zaorálek.

Krajská konference ČSSD v Pardubicích nominovala na předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Na statutárního místopředsedu ČSSD byl nominován Milan Chovanec. Na místopředsedy ČSSD byli nominováni Martin Starec, Lubomír Zaorálek, Jan Hamáček, Jiří Dienstbier, Michaela Marksová-Tominová a Lenka Teska Arnoštová. Na předsedu Ústřední kontrolní komise ČSSD byl nominován Jiří Hába.

Krajská konference ČSSD kraje Vysočina nominovala na předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Na statutárního místopředsedu ČSSD byl nominován Milan Chovanec. Na místopředsedy ČSSD získali nominaci Jiří Dienstbier, Michaela Marksová-Tominová, Martin Starec, Jan Hamáček, Milan Štěch a Lenka Teska Arnoštová. Na předsedu Ústřední kontrolní komise byl nominován Jiří Hába.

Krajská konference ČSSD Jihomoravského kraje nominovala na předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Na funkci prvního místopředsedy ČSSD nominovala Jeronýma Tejce. Na funkci předsedy Ústřední kontrolní komise ČSSD byl nominován Vojtěch Mynář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.