Na úřad bez front a čekání. Chomutov vylepšil objednávání na dálku

24.07.2015 9:20

Potřebujete vyřídit novou občanku či přepsat auto a nechcete riskovat frontu? Chomutov vylepšil objednávání na dálku. Vyberete si datum a čas a úředníci vaši žádost vyřídí bez čekání.

Na úřad bez front a čekání. Chomutov vylepšil objednávání na dálku
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

To vše přes nový elektronický rezervační systém, který byl spuštěn v polovině června. Dosud se mohli občané přihlašovat pomocí textové zprávy, teď k tomu přibyla rezervace mailem a lze ji provést i osobně. „Je to další krok v elektronizaci služeb poskytovaných veřejnosti magistrátem. Občanům umožníme pohodlnější objednání a rychlejší vyřízení toho, co potřebují,“ vysvětluje tajemník magistrátu Theodor Sojka.

U objednání přes SMS se změnilo číslo, na které se žádosti posílají. Ten, kdo pošle požadavek na staré číslo, dostane o změně upozornění. Jinak postup zůstává stejný, k objednání stačí jedna smska ve správném tvaru a druhá potvrzující dohodnutý termín. Namísto textové zprávy je možné poslat i email, a to ve stejném tvaru. Domluvit si schůzku na magistrátu lze i přes rozhraní Můj portál. Po prvotní registraci a ověření emailové adresy si lze vybrat z nabídnutých termínů.

Občané, kteří nemají v oblibě nové technologie, mohou využít k objednání služeb pracovnic informačního servisu v přízemí magistrátu. U okénka si domluví termín a agendu, následně dostanou lísteček s datem schůzky a kódem, kterým se prokáží při následné návštěvě.

Nový systém umožňuje i hromadné rozesílán textových zpráv občanům, kteří o to budou mít zájem. Jedná se například o informace o kvalitě ovzduší, které jsou nyní rozesílány ředitelům škol. Systém se používá i pro vnitřní potřeby, například pro rozesílání zpráv pro členy krizového štábu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.