Na výměnu kotlů ve středních Čechách půjde 80 miliónů korun

02.06.2014 15:45

Záměr Ministerstva životního prostředí ČR, které se rozhodlo alokovat na společnou výzvu ze zdrojů Státního fondu životního prostředí (SFŽP) na podporu výměny kotlů stejnou výši finančních prostředků jako Středočeský kraj, je definitivně potvrzen.

Na výměnu kotlů ve středních Čechách půjde 80 miliónů korun
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Hejtmana kraje Josefa Řiháka o tom informoval náměstek ministra Jan Kříž. „Na výměnu starých kotlů za nové tak bude ve středních Čechách k dispozici 80 miliónů korun. Je to pro nás velmi dobrá zpráva, protože nyní budeme moci občanům prostřednictvím dotace rozdělit dvakrát více peněz než během prvního kola programu výměny starych kotlů na nové ekologické a uspokojíme také daleko větší počet zájemců,“ komentoval rozhodnutí ministerstva životního prostředí hejtman Josef Řihák.

Krajští radní tento verdikt ministerstva netrpělivě očekávali, neboť do rozpočtu na rok 2015 žádali již v polovině měsíce května zapracovat částku 40 miliónů korun, která představuje padesátiprocentní podíl na celkové částce pro výměnu kotlů na území kraje.  

Podle náměstka pro oblast životního prostředí a zemědělství Marka Semeráda je zájem lidí o výměnu kotlů stále obrovský. „V rámci první výzvy na výměnu starého kotle na nový ekologický, která proběhla v roce 2013, zájemci vyčerpali během tří dnů celou finanční částku 40 miliónů korun, která byla na tento program vyčleněna. Středočeský kraj se tehdy na výzvě podílel 20 milióny. Uspokojeno bylo 912 podaných žádostí o dotaci,“ připomněl náměstek Semerád.

„Předpokládáme, že nová výzva pro čerpání finančních příspěvků na výměnu kotlů bude vyhlášena již v září letošního roku. A protože kontrola podaných žádostí trvá zhruba čtyři měsíce, budou moci občané dosáhnout na čerpání těchto peněz až v roce příštím, tedy v roce 2015,“ uzavřel hejtman Josef Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…