Náchodští Zelení iniciovali zpřístupnění podkladů pro zastupitele

15.02.2015 21:36

Před pondělním jednáním zastupitelstva Města Náchoda má kdokoli možnost stáhnout si do svého počítače všechny podklady, které volení zástupci pro své rozhodování dostávají. S jejich uveřejňováním začal zastupitelský klub Nezávislých a Zelených.

Náchodští Zelení iniciovali zpřístupnění podkladů pro zastupitele
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Nezávislí a Zelení šli do komunálních voleb s programem, ve kterém se zavázali zveřejňovat podklady, které jako zastupitelé obdrží. Proto na svých webových stránkách začali již s jejich publikací již v prosinci loňského roku a byli připravení ve své činnosti pokračovat. Jejich iniciativu však nyní převzalo vedení města, takže k zastupitelstvu, které proběhne v pondělí 16. února, jsou úplné podklady dostupné na oficiálním webu města http://www.mestonachod.cz/mesto-nachod/zastupitelstvo/podklady.asp.

„Zastupitelstvo je vrcholným orgánem samosprávy a voliči by měli mít možnost jeho činnost sledovat, připomínkovat i kontrolovat. K tomu ale potřebují dostatek informací. Z pozvánky, která byla běžně uveřejňována, se o skutečném obsahu jednání nedozvědí prakticky nic. Právě proto chceme touto cestou umožnit všem občanům, aby se na naší činnosti mohli podílet“, uvedl zelený zastupitel Michal Kudrnáč.

„Již dříve jsme se zasadili o to, aby všichni náchodští zastupitelé měli jednotnou mailovou adresu, na které je může každý náchodský občan oslovit. V minulém volebním období jsme hned v roce 2011 prosadili, aby Město uveřejňovalo všechny smlouvy s dodavateli na realizaci veřejných zakázek. Po několika měsících bylo toto opatření uzákoněno jako povinnost. Jsme velmi potěšeni, že i tentokrát se naše iniciativa stala pro vedení města inspirací“, uvedl zastupitel Jan Ježek.

Klub Nezávislých a Zelených chce v tlaku na transparentnost a zapojování občanů do rozhodování pokračovat. Zvažuje proto, že bude na svém webu uveřejňovat i doplňkové materiály, které zastupitelé při své činnosti získají a chtěl by také u důležitějších případů vést jmenovitou evidenci hlasování jednotlivých zastupitelů.

Michal Kudrnáč, zastupitel za Stranu zelených

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.