Nantl (ODS): Střední škola ve Veselí nad Moravou mění název

30.12.2022 16:42

Místo dosavadní Obchodní akademie a Střední odborné učiliště nově Střední polytechnická škola a obchodní akademie. Od 1. ledna 2023 začíná pro tuto střední školu ve Veselí nad Moravou platit rozhodnutí krajských zastupitelů, kterým se mění její název.

Nantl (ODS): Střední škola ve Veselí nad Moravou mění název
Foto: Archiv JN
Popisek: Mgr. Jiří Nantl, lídr ODS do voleb zastupitelstva Jihomoravského kraje

Jde o reakci na koncepční změny v soustavě středních škol, které zřizuje kraj. „Cílem je zpřehlednit typy středních škol. Po fúzi kyjovské střední školy se jedná o další z tohoto typu změn. Zvýrazňujeme tím i role víceoborových technicky zaměřených škol v regionu,“ komentuje změnu Jiří Nantl, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro vzdělávání, zdravotnictví a strategii chytrého regionu.

Úprava názvů a změny některých oborů nejsou jedinými kroky, kterými kraj vytváří funkční prostředí pro učňovské obory. V nedávné době vznikla také funkce superintendenta odborného vzdělávání, jenž prostřednictvím dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků a jiných opatření pomáhá zlepšit kvalitu výuky. V lednu se navíc chystá spuštění propagační kampaně zaměřené na druhy škol, která má pomoct žákům devátých tříd s jejich výběrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Zdraví nevzniká v nemocnici

21:10 Ministr Válek: Zdraví nevzniká v nemocnici

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotní prevenci.