Navrátil (KDU-ČSL): Vítáme jakýkoliv způsob, který děti přiměje ke sportu

09.11.2018 18:29

Bílovecké gymnázium obhájilo titul, opět získalo Hejtmanův pohár.

Navrátil (KDU-ČSL): Vítáme jakýkoliv způsob, který děti přiměje ke sportu
Foto: kdu.cz
Popisek: Jiří Navrátil (KDU-ČSL)

Loňské prvenství si ve sportovní soutěži Hejtmanův pohár zopakovali žáci Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci. Na druhém místě se umístily děti ze základní školy Zátor, třetí příčku vybojovali školáci z Albrechtic.

Hejtmanův pohár je sportovní soutěž pro žáky 1. -9. tříd a nižších ročníků víceletých gymnázií. Školáci ve všech 14 krajích soutěží ve zdolávání předem určené „opičí dráhy“, která prověřuje jejich sportovní všestrannost. K celé soutěži je zároveň vytvořena speciální online aplikace, přes kterou se školy mohou do Hejtmanova poháru přihlásit, dozvědět se veškerá pravidla nebo zapisovat časy svých žáků.

Ceny dětem a jejich učitelům dnes (9. 11.) předali na krajském úřadu náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil a zástupci pořádající Asociace amatérských sportů České republiky Milan Kočí a Zuzana Válková. Kromě dárků a diplomů získaly školy příspěvek na nákup sportovního vybavení. Škola na 3. místě získala tisíc korun, pro druhé místo jsou 4 tisíce, vítězná škola obdržela deset tisíc korun.

Jiří Navrátil

  • KDU-ČSL
  • Politika už musí být konečně službou lidem.
  • poslanec

„Vítáme jakýkoliv způsob, který děti přiměje ke sportu. Zdravý pohyb je pro společnost velmi důležitý. Děti, ale i dospělí si na hřišti mohou pročistit hlavu od starostí, mohou vyventilovat stres, ale taky budovat vztahy a zdravý životní styl. Moravskoslezský kraj proto sportovní aktivity všech věkových skupin podporuje. Přispíváme profesionálním i amatérským sportovním klubům, podporujeme handicapované sportovce, spolufinancujeme sportovní akce, které mají mimo jiné taky ke zdravému pohybu motivovat,“ řekl náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.